ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- Θεσσαλονίκη: Κλειστή λόγω εργασιών αύριο η Αγίων Πάντων  - Κορωνοϊός: 248 νέα κρούσματα - 14 νεκροί, 296 οι διασωληνωμένοι   - Κορωνοϊός: 1.007 νέα κρούσματα, 41 θάνατοι, 481 διασωληνωμένοι  - Lockdown: Νέο όριο σε επιβάτες ταξί από σήμερα - Σηκώνουν ρολά τα ΟΠΑΠ PLAY  - Self test για όλους από σήμερα: Μέχρι πότε το δηλώνουν εργαζόμενοι - Τι ισχύει  - Νέα μέτρα: Τι ισχύει για κυκλοφορία, Δημόσιο, σούπερ μάρκετ, εστίαση, λιανεμπόριο (ΦΕΚ)  - Η Ιταλία ο μεγάλος νικητής της Eurovision! Ποια θέση κατέλαβε η Ελλάδα   - O ΠΑΟΚ Κυπελλούχος Ελλάδος 2020-2021! 1-2 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ!   - Κορωνοϊός: 1.505 νέα κρούσματα, 37 νεκροί και 586 διασωληνωμένοι  - Δύο self tests από Δευτέρα για όλους τους εργαζόμενους  - Έκδοση ΑΦΜ και κλειδάριθμου μέσα σε λίγα λεπτά μέσω βιντεοκλήσης  - Τί αλλάζει σε 8ωρο, υπερωρίες, απολύσεις, απεργίες, άδειες και Κυριακές  - Self test στον ιδιωτικό τομέα: Σε ποιους κλάδους είναι υποχρεωτικά, πότε «πέφτει» πρόστιμο  - Self tests σε ιδιωτικό τομέα: Ποιοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά και πού δηλώνονται τα αποτελέσματα  - Κατώτατος μισθός: Τι προτείνει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ   - Τι θα γίνει φέτος με τις φορολογικές δηλώσεις -Πότε θα τις υποβάλλουμε  - Τι αλλάζει στις απεργίες σε ΔΕΚΟ με την «ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία» - «Ροκανίζονται» τα συνδικαλιστικά προνόμια  - ΟΠΕΚΑ: Πότε μπαίνουν τα λεφτά για ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου, γέννας, προνοιακά επιδόματα Μαΐου  - Τέλος η αργία της Κυριακής για 7 νέους κλάδους  - Κορονοϊός: 2.461 νέα κρούσματα - 737 οι διασωληνωμένοι - 68 νεκροί σε 24 ώρες   - Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοικτά τα κομμωτήρια, τα καταστήματα τροφίμων και το λιανεμπόριο την Κυριακή   - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ   - Πρώτη Μαΐου Εργατική Πρωτομαγιά  - Πρωτομαγιά: Η γιορτή των λουλουδιών  - ΟΑΕΔ: Πότε αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις - Ποιοι είναι δικαιούχοι     By The best widgets

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Παραδοσιακά γιουβαρλάκια αυγολέμονο

 




Υλικά

  • 500 γρ. κιµά βοδινό
  • ½ φλ. ρύζι γλασέ
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 αβγά, το ένα χωρισµένο
  • 1 µέτριο κρεµµύδι τριµµένο
  • 2 κουταλιές ψιλοκοµµένο άνηθο
  • 1 κουταλιά ψιλοκοµµένο µαϊντανό
  • 1 ½ λεµόνι το χυµό
  • ½ κοφτή κουταλιά αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη, βάζετε τον κιµά µε το ρύζι, το ελαιόλαδο, το κρεµµύδι, το μαϊντανό, 1 κουταλιά άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το ασπράδι του αυγού και τα ζυµώνετε µέχρι να γίνει ένα οµοιογενές µείγµα.
  2. Αφήνετε το µείγµα να ξεκουραστεί για 20 περίπου λεπτά και να σµίξουν τα αρώµατά του και ύστερα το πλάθετε σε µικρά στρογγυλά γιουβαρλάκια.
  3. Βράζετε σε μία κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά, 3 φλιτζάνια νερό µε αλάτι και ρίχνετε µέσα τµηµατικά τα γιουβαρλάκια.
  4. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε µέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το ρύζι.
  5. Ρίχνετε µέσα τον υπόλοιπο άνηθο και τον αφήνετε να βράσει για 5 περίπου λεπτά.
  6. Στο µεταξύ, χτυπάτε το ολόκληρο αυγό µε τον κρόκο σε ένα µπολ και προσθέτετε μέσα τµηµατικά το χυµό του λεµονιού, συνεχίζοντας το χτύπηµα.
  7. Προσθέτετε µε κουτάλα ζωµό από τη σούπα για να ζεσταθεί το µείγµα, συνεχίζοντας το χτύπηµα. Σε ένα µπολάκι διαλύετε το αλεύρι σε ½ φλιτζανάκι κρύο νερό και το ρίχνετε στη σούπα.
  8. Αφήνετε να πάρει µια βράση και ύστερα ανακατεύετε µέσα το αυγολέµονο (προσεκτικά για να µη σπάσουν τα γιουβαρλάκια).
  9. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και µόλις αρχίζει να κοχλάζει ξανά η σούπα, την αποσύρετε από τη φωτιά.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου