ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Έρχονται 1.670 προσλήψεις σε ΟΑΣΑ, ΕΛΣΤΑΤ και συνοριοφυλακή


Τα προσόντα και οι προϋποθέσεις

Ανάμεσα στους διαγωνισμούς του Οκτωβρίου, τρεις θα ξεχωρίσουν κι είναι οι παρακάτω. Ζητούνται άμεσα και θα γίνουν με διαδικασίες-εξπρές 115 προσλήψεις στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, 900 προσλήψεις συνοριοφυλάκων σε Εβρο και Καβάλα και 655 προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

655 μόνιμες θέσεις στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας

Προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες έκδοσης της νέας προκήρυξης για 655 οδηγούς και τεχνικούς στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται το ΑΣΕΠ να αναρτήσει την προκήρυξη για την ενίσχυση του προσωπικού στα μέσα μεταφοράς και πιο συγκεκριμένα στις εταιρίες του ομίλου ΟΑΣΑ (ΟΣΥ και ΣΤΑ.ΣΥ.).

Μετά από τη δημοσίευση της προκήρυξης οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν προθεσμία 45 ημερών προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για την κάλυψη των 455 νέων θέσεων στην ΟΣΥ και των 200 στη ΣΤΑ.ΣΥ..

Οπως έχουν αναφέρει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υποδομών, οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες fast track τηρώντας τα κριτήρια που έχουν τεθεί από το ΑΣΕΠ.

Ο στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, προκειμένου να συμπέσει χρονικά με τη σταδιακή παράδοση των 300 λεωφορείων τα οποία θα αποκτηθούν με leasing.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με το ίδιο μοντέλο που ακολούθησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πρόσληψη περίπου 1.500 ειδικών φρουρών και 800 συνοροφυλάκων. Οι νέοι οδηγοί λεωφορείων θα μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναλάβουν τα καθήκοντά τους, δεδομένου ότι μεταξύ των κριτηρίων τα οποία θα πρέπει να πληρούν είναι η κατοχή επαγγελματικού διπλώματος οδήγησης.

Στη σελίδα της ΔΙΑΥΓΕΙΑ δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις για την κάλυψη των θέσεων από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998. Από τις 455 θέσεις στην ΟΣΥ πρόκειται να πληρωθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 τριάντα δύο (32) θέσεις και από τις 200 θέσεις στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών) πρόκειται να πληρωθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 δεκατέσσερις (14) θέσεις.

115 υπάλληλοι Στατιστικών και Πληροφορικής στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Θέμα χρόνου είναι η δημοσίευση της νέας προκήρυξης για 115 προσλήψεις συμβασιούχων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή για οκτώ μήνες.

Πιο συγκεκριμένα θα απασχοληθούν: 60 άτομα ΔΕ Πληροφορικής, 33 ΠΕ Στατιστικών και 22 ΤΕ Στατιστικών. Η νέα προκήρυξη, που έχει ήδη εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, θα βγει μέσα στις επόμενες μέρες και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι δεκαήμερη.

Για τις θέσεις των υπαλλήλων Στατιστικής ζητούνται:

α) Πτυχίο ή δίπλωμα Στατιστικής ή Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης ή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης ή Στατιστικής και Αναλογιστικών- Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών ή Μαθηματικών Εισαγωγική Κατεύθυνση Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών ΑΕΙ ή Μαθηματικών ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

Για τις θέσεις υπαλλήλων Πληροφορικής οι υποψήφιοι οφείλουν να διαθέτουν: α) Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής

ή β) Πτυχίο Α’ ή Β’ κύκλου Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου: (i) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής-Δικτύων Η/Υ ή (ii) ειδικότητας Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων του Ηλεκτρονικού Τομέα

ή γ) Απολυτήριο τίτλο: (I) κλάδου Πληροφορικής Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ή (ii) τμήματος Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή (iii) ειδικότητας Υπαλλήλων Χειριστών Η/Υ Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής ή άλλον ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο σχολικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Κάθε υποψήφιος εφόσον κατέχει τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα διορισμού, κατατάσσεται κατά κλάδο ή ειδικότητα σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, όπως αυτή προκύπτει από το άθροισμα της βαθμολόγησης των εξής κριτηρίων:

Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών, Διδακτορικό δίπλωμα στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, Διδακτορικό δίπλωμα στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, Εμπειρία (έως και 84 μήνες), γνώση ξένης γλώσσας. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις περιλαμβάνονται η αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

900 συνοροφύλακες σε Εβρο και Καβάλα

Την πρόσληψη 800 νέων συνοροφυλάκων στον Εβρο και 100 στην Καβάλα προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι νέοι συνοροφύλακες αναμένεται να προσληφθούν προσθετικά στους 400 νέους συνοροφύλακες που προσλήφθηκαν πρόσφατα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε με έμφαση ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια «ούτως ώστε να μην περνάει κανείς λαθροδιακινητής κουβαλώντας δυστυχισμένους ανθρώπους προς το εσωτερικό της χώρας».

Ταυτόχρονα, έκανε γνωστό ότι πριν από λίγες μέρες τοποθετήθηκαν στην Α.Δ. Καβάλας αρκετοί αστυνομικοί με μεταθέσεις από διάφορα σημεία της χώρας, ενώ αποσπάστηκαν και ήδη εργάζονται στην Καβάλα 30 συνοροφύλακες από άλλες περιοχές.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό θα έχουν οι Ελληνες/ίδες πολίτες (άνδρες και γυναίκες), που έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις:

1) Κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχές της Περιφέρειας Εβρου ή Καβάλας.

2) Είναι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής Εσωτερικού ή Εξωτερικού.


3. Δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους.

4. Εχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης.

5. Δεν φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) στο σώμα τους, η οποία: α) είναι και με την ενδυμασία (θερινή και χειμερινή στολή) εξωτερικά εμφανής και επιπλέον β) οι σχετικές απεικονίσεις, ως εκ του περιεχομένου τους, είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου είτε προκαλούν κατά τρόπο, ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους.

6. Εχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.

7. Εχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα.

8. Εχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην πατρίδα και δεν πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

9. Οι άνδρες έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης. Δεν γίνονται δεκτοί υποψήφιοι οι οποίοι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

10. Δεν έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση, απόπειρα ή κάθε μορφή συμμετοχής σε κακούργημα ή σε εγκλήματα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του δημοκρατικού πολιτεύματος, προσβολών της διεθνούς υπόστασης της χώρας, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά των πολιτειακών και πολιτικών οργάνων.

11. Δεν έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους.

12. Δεν έχουν τεθεί σε καμίας μορφής δικαστική συμπαράσταση.

13. Δεν έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ανεξάρτητα αν τους επιβλήθηκε ή όχι ποινή για την πράξη τους αυτή.

 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου