ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

1 στους 7 άντρες θα παρουσιάσει καρκίνο του προστάτη: Οι παράγοντες κινδύνου


1 στους 7 άντρες θα παρουσιάσει καρκίνο του προστάτη: Οι παράγοντες κινδύνου

Ένας στους 7: Αυτό είναι το ποσοστό των αντρών που θα παρουσιάσει καρκίνο του προστάτη στη διάρκεια της ζωής του. Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άντρες στην Ευρώπη και ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος

των αντρών παγκοσμίως. Στα αρχικά στάδια, ο καρκίνος του προστάτη δεν εμφανίζει συμπτώματα και για αυτόν το λόγο είναι πολύ σημαντικό να διαγνωστεί έγκαιρα, πριν εξαπλωθεί σε άλλα όργανα. Σημειώνεται ότι παράγοντας κινδύνου για την εκδήλωση της νόσου αποτελεί πέρα από την ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό. 

 

Παράγοντες κινδύνου

Η ηλικία: Ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη αυξάνεται με την ηλικία. Οι άντρες πάνω από 50 χρονών θα πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε προσυμπτωματικό έλεγχο.

Το οικογενειακό ιστορικό: Εάν ένας άντρας έχει συγγενή πρώτου βαθμού (πατέρα, αδερφό) με καρκίνο του προστάτη, συστήνεται ο προληπτικός έλεγχος να ξεκινήσει μια δεκαετία νωρίτερα, δηλαδή μετά τα 40 χρόνια.

Η διατροφή: Η διατροφή "δυτικού τύπου" αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου.

Μια φορά το χρόνο αρκεί

"Μία φορά το χρόνο αρκεί για να εξετάσεις τον προστάτη σου! Η πρόληψη είναι προστασία!" Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τις Παθήσεις του Προστάτη Αδένα και τις Διαταραχές Λειτουργίας του Κατώτερου Ουροποιητικού Συστήματος, που υλοποιεί η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ουρολογικών Παθήσεων.

 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου