ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΣΕΕ-ΕΚΘ: Απόντες λόγω κορωνοϊού από τις πορείες της ΔΕΘ - Πως απαντά στα περί «συνδικαλιστικού lockdown» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου



ΓΣΕΕ-ΕΚΘ: Απόντες λόγω κορωνοϊού από τις πορείες της ΔΕΘ - Πως απαντά στα περί «συνδικαλιστικού lockdown» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου


Δεν θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία η ΓΣΕΕ κατά την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Thessaloniki Helexpo Forum.
«Η κεντρική διαμαρτυρία και συγκέντρωση που γινόταν κάθε Σάββατο στην έναρξη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, φέτος έχει ακυρωθεί.  Δεν θα γίνει λόγω των μέτρων που υπάρχουν με την κατάσταση με την πανδημία» τόνισε μιλώντας στο μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης.
«Όσο ξεφεύγουν τα κρούσματα  και όσο η κατάσταση παραμένει σε αυτό το επίπεδο, δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε με ασφάλεια μια συγκέντρωσης και μια διαμαρτυρία τέτοιου μεγέθους» συμπλήρωσε με νόημα.
Στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Ηλίας Σμήλιος, μέσω της εκπομπής,  σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ κάνοντας λόγο για συνδικαλιστικό lockdown ο κ. Κυπριανίδης απάντησε  ότι «αν θεωρείται lockdown ότι δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε για να διαμαρτυρηθούμε, ίσως και να έχουν δίκαιο. Η λειτουργία ενός συνδικαλιστικού φορέα, δεν είναι αποκλειστικά η συγκέντρωση και η διαμαρτυρία ή η πορεία. Είναι η δουλειά που κάνει με επιχειρήματα, είναι η παρουσίαση των προβλημάτων και η επίλυση αυτών. Και δόξα τω Θεό έχουμε επιλύσει πολλά προβλήματα και έχουμε επισημάνει πολλά περισσότερα».
Αναφορικά με μελλοντικές διαμαρτυρίες εν μέσω κορωνοϊού τόνισε ότι θα εξεταστούν ανάλογα την περίοδο και ανάλογα τα επιδημιολογικά στοιχεία.
«Μέχρι τότε δεν πρέπει όμως να μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Η παρουσίαση των προβλημάτων και η προσπάθεια επίλυσης αυτών συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου