ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Μέτρα τοπικού χαρακτήρα ανακοινώνει η κυβέρνηση

Κορωνοϊός: Μέτρα τοπικού χαρακτήρα ανακοινώνει η κυβέρνηση




Σήμερα οι εισηγήσεις των ειδικών για τα μέτρα που θα ισχύσουν σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η επιστημονική επιτροπή, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας και σήμερα αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους στον πρωθυπουργό.  Στο τραπέζι κατά πληροφορίες ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση, κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Τοπικά μέτρα είχε προαναγγείλει ο Κικίλιας
Ουσιαστικά, ο κ. Πέτσας επιβεβαίωσε τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε προαναγγείλει τοπικά μέτρα σε επίπεδο δήμων, για τον περιορισμό της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
 
Μέτρα στην Αττική προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας
«Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5.000.000 κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής. Επιδημιολογικά, ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα, ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση. Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα, έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση», είπε ο κ. Κικίλιας.
Από τα 180 κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, τα 102 ήταν στην Αττική. 8 Θεσσαλονίκη και 5 στην Πέλλα. Πέντε θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου