ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Στο ναδίρ η ζήτηση για φοιτητικά διαμερίσματα



Η οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού αποτυπώνεται έντονα στο θέμα της φοιτητικής στέγης.

Σύμφωνα με τον μεσίτη και πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Τιμών και Εκτίμησης Ακινήτων Θεσσαλονίκης, Κώστα Γεωργάκο, τα προηγούμενα χρόνια σχεδόν το 50% των φοιτητών, αναζητούσε και έβρισκε ακίνητο πριν καν ανακοινωθούν οι βάσεις.
"Φέτος, μόνο το 10% αναζήτησε ακίνητο πριν τις βάσεις ενώ τώρα η κινητικότητα είναι υποτονική" δήλωσε ο κ. Γεωργάκος στο Seleo, εξηγώντας ότι αυτό συμβαίνει διότι αρκετά μαθήματα θα γίνουν εξ αποστάσεως, και ως εκ τούτου οι φοιτητές θα μεταβαίνουν στις περιοχές όπου πέρασαν μόνο για τα εργαστήρια που προϋποθέτουν φυσική παρουσία.
Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα
Τι συμβαίνει με τα ενοίκια στη Θεσσαλονίκη
Μετά τη μόδα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, παρατηρήθηκε έλλειψη διαμερισμάτων και οι γονείς αναζητούσαν ακίνητο νωρίτερα για να μη ταλαιπωρηθούν μετά.
Στη Θεσσαλονίκη, από τον Ιούνιο και μέχρι σήμερα έχουν βγει πάνω από 500 νέα διαμερίσματα, πλήρως ανακαινισμένα και επιπλωμένα καθώς οι ιδιοκτήτες εγκατέλειψαν τη βραχυχρόνια μίσθωση αναζητώντας "σανίδα σωτηρίας" στη μακροχρόνια μίσθωση, όπως σημείωσε ο κ. Γεωργάκος.
Όμως, λόγω του προηγούμενου καθεστώτος που ίσχυε για τα εν λόγω διαμερίσματα, και εξαιτίας του ότι έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα σε αυτά, τα ενοίκια κυμαίνονται σε υψηλές -για την εποχή της πανδημίας- τιμές, με τους ιδιοκτήτες προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν.
Τι αναμένεται να συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα
Το επόμενο διάστημα, αναμένεται να σημειωθούν σταδιακές μειώσεις τιμών ώστε να τα βρουν κάπου στη μέση γονείς και μεσίτες. Πάντως, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η πλειονότητα των φοιτητών τη φετινή χρονιά, θα στραφεί στη λύση της συγκατοίκησης για να μοιραστούν τα έξοδα ενώ εκείνοι που θα επιλέξουν να μείνουν στους τόπους κατοικίας τους φαίνεται ότι θα μεταβαίνουν στις περιοχές των σχολών τους για λίγες ημέρες το μήνα και θα επιλέγουν για τη διαμονή τους δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια ξενοδοχείων.
 seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου