ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Συνταγή για Μερακλήδες (video)

 Συνταγή για Μερακλήδες (video)

Θα το φτιάχνετε Συνέχεια!!Καλοκαιρινή Φαγητάρα!!Συνταγή για Μερακλήδες-Kebap im Blech– zucchini. Μια συνταγή από την Live Kitchen.


Υλικά
3 πατάτες(550 γρ)
3 κολοκυθάκια(670 γρ)
2 μελιτζάνες(450 γρ)
1 κτγ πάπρικα
1,5 κτγ αλάτι
50 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό
----------------------------------------------------

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
1 κτγ πάπρικα
4 κτγ αλάτι
1 κτγ πιπέρι
20 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό
2 μεσαία αυγά
50 γρ φρυγανιά
Λίγο μαιντανό

----------------------------------------------------
Λίγο ελαιόλαδο στο ταψί
34 εκ. ταψί

----------------------------------------------------
Δενδρολίβανο
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 κτγ αλάτι
30 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό
1 σκελίδα σκόρδου
70 γρ πελτέ ντομάτας
100 γρ νερό

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε στην συνταγή τρίβοντας σε ένα τρίφτη το κρεμμύδι και τις 2 σκελίδες σκόρδου ρίχνοντάς τα στο μπολ.
Μετά μέσα στο μπολ ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά μαζί με την πάπρικα,το αλάτι,το πιπέρι,τον μαιντανό ,τα αυγά,το παρθένο ελαιόλαδο,την φρυγανιά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια διαφανής μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Συνεχίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες περίπου 1,5 εκατοστό τις πατάτες ,τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες.
Τις πατάτες τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό για να μην μας μαυρίσουν. Αφού τα έχουμε κόψει όλα τα λαχανικά στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες για να τα μαρινάρουμε. Ρίχνουμε αλάτι ,πάπρικα, ελαιόλαδο και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μετά από 5 λεπτά πρέπει να βγάλουν τα υγρά τους.
Παίρνουμε ένα ταψάκι 34 εκ. και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Αρχίζουμε να στήνουμε το φαγητό  παίρνοντας πρώτα ένα κομμάτι πατάτας  μετά κιμά ,κολοκυθάκι, κιμά, μελιτζάνα και ξανά κιμά. Το κάνουμε αυτό εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Κόβουμε και βάζουμε 3 κλωναράκια δενδρολίβανο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά στους 200 c.
Μετά από 30 λεπτά βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο για να φτιάξουμε την σάλτσα. Σε ένα τρίφτη κόβουμε 2 ντομάτες ,1 σκελίδα σκόρδου και το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο , το αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και το νερό και  το περιλούζουμε  από πάνω.
Το ξαναβάζουμε στον φούρνο και το ψήνουμε στον αέρα για ακόμη  1 ώρα στους 170 c. Mετά από περίπου 1 ώρα το βγάζουμε από τον φούρνο και το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!
Τετοιο φαγητό δεν έχετε ξαναφάει!!!

Καλή σας επιτυχία

 


thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου