ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Χαλκιδική... τέλος για φέτος - «Βροχή» οι ακυρώσεις


paralia-halkidiki

Σε ισχύ από την Παρασκευή 21/8 τα νέα περιοριστικά μέτρα στη Χαλκιδική

Πρόωρο τέλος θα έχει όπως όλα δείχνουν η φετινή σεζόν για τους επαγγελματίες του τουρισμού στη Χαλκιδική αφού μετά τα νέα μέτρα και το μήνυμα που έστειλε χθες μέσω του 112 η Πολιτική Προστασία, οι ακυρώσεις έχουν ανέβει κατακόρυφα.
Μάλιστα με τα μέχρι τώρα δεδομένα στη χώρα δεν είναι καθόλου βέβαιο κατά πόσο θα λειτουργήσει ως έστω μικρό αντιστάθμισμα ο κοινωνικός τουρισμός αφού μετά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες περίπου 2 βδομάδες πολλοί είναι αυτοί που το ξανασκέφτονται.
Μετά την καταστροφική χρονιά για πολλούς επαγγελματίες του κλάδου το μόνο που περιμένουν τώρα είναι οι ανακοινώσεις στήριξης από την πολιτεία αφού οι περισσότεροι είναι σε απόγνωση και μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή. Ειδικά οι οικογενειακές και εποχιακές επιχειρήσεις, αν δεν στηριχθούν από την πολιτεία, δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε καμία βασική υποχρέωση.
«Τελειώνουμε τη χρήση και από Δευτέρα κάνουμε απογραφή. Δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι πολύ άσχημα. Το 75-80% των τουριστικών καταλυμάτων που άνοιξε δεν θα ξεπεράσουν τον τζίρο του 22-25% του 2019!», ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Αριστοτέλης», Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, μιλώντας στην ΕΡΤ.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου