ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Πρόεδρος Εργαζομένων Σκλαβενίτη στο ΡΘ: Να μπούνε σε καραντίνα και οι 35 εργαζόμενοι του καταστήματος




Πρόεδρος Εργαζομένων Σκλαβενίτη στο ΡΘ: Να μπούνε σε καραντίνα και οι 35 εργαζόμενοι του καταστήματος


Να τεθούν σε καραντίνα όλοι οι εργαζόμενοι του σούπερ-μάρκετ Σκλαβενίτη στην περιοχή της Ηλιούπολης, στην οδό Ωραιοκάστρου μετά από το κρούσμα κορωνοϊού ζητά το Σωματείο Εργαζομένων
στις Επιχειρήσεις του Ομίλου Σκλαβενίτης στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλίας Τζιώνας μιλώντας στο μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη ενημέρωσε πως ο εργαζόμενος στον τομέα του ανεφοδιασμού (στα ράφια όπως λέγεται κοινώς) ανέβασε πυρετό το βράδυ του Σαββάτου, πήγε στο Παπαγεωργίου την επόμενη μέρα, έκανε το τεστ, βγήκε θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο.
«Η εταιρεία επικαλούμενη τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αρνείται να βάλει σε καραντίνα το σύνολο του προσωπικού θεωρώντας ότι το σύνολο των εργαζομένων δεν είναι στενή επαφή. Για εμάς αποτελούν όλοι στενή επαφή» τόνισε ζητώντας και οι 35 εργαζόμενοι του συγκεκριμένου σούπερ-μάρκετ να μπουν σε καραντίνα αντί των 7-8 που έβαλε η εταιρία θεωρώντας τους στενή επαφή με το θετικό κρούσμα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Τζιώνα, η εταιρία ενημέρωσε το σωματείο πως όλοι οι εργαζόμενοι θα κάνουν το τεστ και θα βγουν σε καραντίνα αυτοί που θα θεωρούνται στενή επαφή.
Το συγκεκριμένο κατάστημα θα ανοίξει ξανά αύριο, Τρίτη, μετά από απολύμανση των χώρων.  «Εμείς δεν ζητάμε το κατάστημα να κλείσει για 14 ημέρες, ζητάμε οι εργαζόμενοι να βγουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, να καλυφθούν στο ακέραιο οι αποδοχές τους, να γίνει τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με έξοδα της εταιρίας -  όπως είχαμε ζητήσει από την αρχή της καραντίνας να γίνονται προληπτικά τεστ στο σύνολο των εργαζομένων πράγμα που αρνείται η εταιρία γιατί προφανώς της κοστίζει -  και το κατάστημα αφού απολυμναθεί να λειτουργήσει με προσωπικό που δεν ήταν στο συγκεκριμένο κατάστημα. Θα μεταφέρει προσωπικό από άλλα καταστήματα; Θα προσλάβει; Αυτό ας το λύσει η εταιρία» σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου