ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Ο κορονοϊός «αβγάτισε» τις καταθέσεις



Ο κορονοϊός «αβγάτισε» τις καταθέσεις
Η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται πως γέμισε τους κουμπαράδες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, καθώς οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα κατέγραψαν άνοδο 1,7 δισ. τον Μάιο, σε συνέχεια της αύξησης κατά 1,4 δισ. τον Απρίλιο.

Αναλυτικά αύξηση κατά 1,523 δισ. ευρώ παρουσίασαν, το Μάιο του 2020, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι μείωσης κατά 125 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 21,1% από 15,8% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 1,458 δισ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 177 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 65 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 52 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Στα νοικοκυριά και τα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, καταγράφηκε αύξηση κατά 194 εκατ. ευρώ τον Μάιο, έναντι αύξησης 1,55 δισ. τον Αρίλιο. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 7,0% από 7,1% τον προηγούμενο μήνα.
Το Μάιο o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε σε 0,7% από 0,3% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 356 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 74 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
 fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου