ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΘΕΜΑ ΡΘ: Μειώνονται τα κόμιστρα των ταξί – «Την μείωση του ΦΠΑ την παίρνει απ'ευθείας ο πελάτης»

ΘΕΜΑ ΡΘ: Μειώνονται τα κόμιστρα των ταξί – «Την μείωση του ΦΠΑ την παίρνει απ'ευθείας ο πελάτης»



Από τις  01.06.2020 έως και τις 31.10.2020 μειώνεται κατά 11 μονάδες ο ΦΠΑ στις μεταφορές, σύμφωνα με Υπουργικές Αποφάσεις. Ελάφρυνση θα έχουν οι επιβάτες των ταξί σε όλες τις διαδρομές
τους, λόγω του μειωμένου συντελεστή  ΦΠΑ 13% αλλά και στις διαδρομές από και προς το αεροδρόμιο,  όπου οι τιμές εδώ και δύο χρόνια ήταν φιξ.
«Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε πολύ πιο φθηνοί. Είμαστε από τους λίγους κλάδους που τη μείωση του ΦΠΑ την παίρνει απ’ ευθείας ο πελάτης.  Έτσι λοιπόν καθιστούμε το ταξί ακόμη πιο ελκυστικό και σε συνάρτηση με την ασφάλεια την οποία προσφέρουμε πιστεύουμε ότι ο πελάτης θα πρέπει να επιλέγει για τις μετακινήσεις του το ταξί», δηλώνει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί, ο Κλήμης Λεοντιάδης.
Σύμφωνα με τον κ. Λεοντιάδη αναμένεται σύντομα η υπουργική απόφαση, που προβλέπει μείωση και στις φιξ τιμές των διαδρομών ταξί από και προς το αεροδρόμιο,  κατά 10%. Η τιμή δηλαδή από κέντρο προς αεροδρόμιο και αντίστροφα,  από τα 20 ευρώ,  που ήταν φιξ,  εδώ και δύο χρόνια, θα είναι πλέον στα  18 ευρώ.
Οι επαγγελματίες των ταξί στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι επλήγησαν σοβαρά από το lockdown  επισημαίνουν την ανάγκη να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά. «Είναι πολύ χαμηλά τα επίπεδα κινητικότητας. Είναι πεσμένη στο 70%. Τουρισμός δεν υπάρχει, τα αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία δεν άνοιξαν. Νομίζω ότι θα μας πάρει πολύ καιρό να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», υπογραμμίζει ο κ. Λεοντιάδης.
 thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου