ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Σήμερα το απόγευμα το διάγγελμα Μητσοτάκη για την άρση των μέτρων

Σήμερα το απόγευμα το διάγγελμα Μητσοτάκη για την άρση των μέτρων




Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την άρση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα εξειδικευτούν στη συνέχεια από τους αρμόδιους υπουργούς.
Όπως είπε ο κ. Πέτσας και αναμένεται να ανακοινώσει και σήμερα ο πρωθυπουργός,  μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων στις 4 Μαΐου, αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής με συγκεκριμένους κανόνες εξυπηρέτησης του κοινού.
Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά και με χρονική απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σε επόμενη φάση θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις της εστίασης υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και παρακολουθώντας πάντα την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού.
Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από την πρώτη στιγμή σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες προστασίας για τους ιερείς και το ποίμνιο.
Στη συνέχεια θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αρχικά 12μηνης διάρκειας και όπως είπε ο κ. Πέτσας, αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών και εν συνεχεία και τα εποχικά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου