ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Δευτέρα 4 Μαΐου: Τέλος τα SMS – Ποια 8 είδη καταστημάτων ανοίγουν


Κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και πρώτο άνοιγμα καταστημάτων

Η Δευτέρα 4 Μαΐου είναι η πρώτη ημέρα της νέας «κανονικότητας» με το σύνθημα της κυβέρνησης να αλλάζει από το «Μένουμε Σπίτι» στο «Μένουμε Ασφαλείς», με την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τους πολίτες, με την υποχρέωση για SMS ή έγγραφο μετακίνησης.
Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, «από τις 4 Μαΐου και σε 7 ημερολογιακά στάδια, επανεκκινούμε την εμπορική δραστηριότητα και την παροχή υπηρεσιών της χώρας.
Ως εκ τούτου, θα σας παρουσιάζω αναλυτικά τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και τους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων για την έναρξη στις 4 Μαΐου οι οποίοι θα επαναξιολογούνται από την επιτροπή των  επιδημιολόγων – λοιμοξιολόγων και της πολιτικής προστασίας και αναλόγως θα προσαρμόζονται.
Δείτε ποιες είναι οι οκτώ ΚΑΔ που ανοίγουν πύλες στις 4 Μαΐου.
stadio-1-typosthes.jpg
Όπως συνέχισε ο υφυπουργός «Είναι αλήθεια ότι στις 4 Μαΐου δεν θα γυρίσουμε αυτόματα στην κανονικότητα  που είχαμε συνηθίσει προ κρίσης. Μοιραζόμαστε όλοι μας την ίδια ευθύνη, και είναι γεγονός ότι όσο πειθαρχούμε καλύτερα,  όσο τηρούμε πιστά τις οδηγίες , τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει η οικονομία μας να επιταχύνει ξανά.
Το σχέδιο μας είναι σωστά μελετημένο.
Όσο πειθαρχημένα μείναμε σπίτι μας, τόσο πειθαρχημένα πρέπει να ανοίξουμε την πόρτα της ευθύνης, να βγούμε και να προχωρήσουμε με σταθερά και μελετημένα βήματα προς την επανεκκίνηση. Ο δρόμος είναι ανηφορικός αλλά είμαστε σωστά προετοιμασμένοι και έχουμε αποδείξει εμείς οι έλληνες, ότι τις δύσκολες στιγμές ενωμένοι, πάντα πετυχαίνουμε τους στόχους μας.
Από τις 4 Μαΐου ξεκινάμε πάλι, θα απαιτηθούν διορθωτικές κινήσεις αλλά ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι διαθέτει την ικανότητα να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις για την προστασία πρωτίστως της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα με απόλυτη κοινωνική ευαισθησία να οδηγήσει την πατρίδα μας πίσω στην  τροχιά της ανάπτυξης.
Είμαστε έτοιμοι και εξαρτάται από όλες και όλους μας, να αποτελέσει η επόμενη μέρα μια ακόμη απόδειξη της δύναμης μας και ένα παράδειγμα μιας κοινωνίας που ξέρει να κερδίζει τις πιο δύσκολες προκλήσεις.
Είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε!»
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου