ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

ΗΠΑ: Το δημόσιο έλλειμμα θα φτάσει τα 4 τρισ. δολ. το 2020


ΗΠΑ: Το δημόσιο έλλειμμα θα φτάσει τα 4 τρισ. δολ. το 2020

Καθώς η ύφεση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός ολοένα και βαθαίνει και εκτοξεύονται οι κρατικές δαπάνες για τη στήριξη του υγειονομικού και οικονομικού συστήματος, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου αναμένει
πως το δημόσιο έλλειμμα της αμερικανικής οικονομίας θα φτάσει τα 3,7 τρισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2020 - δηλαδή θα αυξηθεί πέντε φορές περισσότερο σε σχέση με το τρέχον έλλειμμα και ενώ βρισκόμαστε στο μέσον του οικονομικού έτους.

Σημαντικά γεγονότα

-Το τρέχον έλλειμμα της αμερικανικής οικονομίας είναι 744 δισ. δολ.
-Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, επίσης, εκτιμά πως το εθνικό χρέος θα υπερκεράσει την ετήσια οικονομική παραγωγή των ΗΠΑ για το 2020, με την αναλογία χρέους προς ΑΕΠ να αυξάνεται στο 101%.
-Όπως σημειώνουν οι New York Times, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο δημόσιο έλλειμμα που παρουσίασε η αμερικανική οικονομία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
-Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, ακόμη, προβλέπει πως η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 5,6% κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους, και πως η ανεργία θα αυξηθεί στο 16% κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, καταλήγοντας στο 11,7% έως το τέλος του 2020.
-Τις τελευταίες εβδομάδες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει εγκρίνει τέσσερα τεράστια πακέτα τόνωσης της οικονομίας, αξίας περίπου 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
-Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αύξησης του εθνικού χρέους, ενώ αρκετοί Δημοκρατικοί υποστηρίζουν την αύξηση των δαπανών για τη στήριξη της οικονομίας.

26 εκατομμύρια

Τόσοι είναι οι εργαζόμενοι που μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει αίτημα για επίδομα ανεργίας.

Η ανάπτυξη

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου προβλέπει πως η αμερικανική οικονομία θα γνωρίσει σταδιακή και αργή ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο του 2020. 
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου