ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Αδειάζουμε
στον κάδο του μίξερ τον πουρέ κάστανου, τους κρόκους, το βούτυρο και τα
χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει
το μείγμα.
2 Μόλις
είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι,
ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, και το
μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
3 Έπειτα,
αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα
σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μία μαρέγκα.
4 Στη
συνέχεια, ρίχνουμε το ⅓ της μαρέγκας στο μπολ με το μείγμα μαζί με τα
δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με την σπάτουλα, μέχρι να
ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5 Κατόπιν,
μεταφέρουμε σε δόσεις την υπόλοιπη μαρέγκα στο παραπάνω μείγμα
ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
6 Ύστερα,
αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση
διαμέτρου 20 εκ., την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει, και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά.
7 Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και το ξεφορμάρουμε.
8 Τέλος, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
giorgostsoulis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου