ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Κέικ κάστανο


Κέικ κάστανο

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. πουρέ κάστανου
5 αυγά, medium (χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους)
80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
50 γρ. δάκρυα σοκολάτας
1 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. αλάτι
Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑ Θερμίδες 256 13%
ΒΑΖΑ Λίπος 13g 19%
ΒΑΖΑ Kορεσμένα 6.8g 34%
ΒΑΖΑ Πρωτεΐνες 6.4g 13%
ΒΑΖΑ Yδατάνθ. 29g 11%
ΒΑΖΑ Σάκχαρα 22.5g 25%
ΒΑΖΑ Αλάτι 0.24g 4.00%
ΒΑΖΑ Ινες 1.2g 5%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τον πουρέ κάστανου, τους κρόκους, το βούτυρο και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
2 Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
3 Έπειτα, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μία μαρέγκα.
4 Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ⅓ της μαρέγκας στο μπολ με το μείγμα μαζί με τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με την σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5 Κατόπιν, μεταφέρουμε σε δόσεις την υπόλοιπη μαρέγκα στο παραπάνω μείγμα ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
6 Ύστερα, αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 20 εκ., την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά.
7 Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και το ξεφορμάρουμε.
8 Τέλος, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
 giorgostsoulis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου