ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Μητσοτάκης: Καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό που έχουμε σήμερα

Μητσοτάκης: Καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό που έχουμε σήμερα

Ευθεία απειλή διακοπής του πρωταθλήματος αν δεν πέσουν οι τόνοι από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή.

Ο Πρωθυπουργός αρχικά σχολίασε πως έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε από το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα κάνοντας λόγο για μίζερη επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες.
«Δυστυχώς την ώρα που η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της πληγώνεται από μια ποδοσφαιρική βεντέτα. Μια επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα. Αφού πρώτα μπήκε στα γήπεδα τώρα απειλεί να μπει στην κοινωνία» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
Πρόσθεσε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται εδώ και 20 χρόνια από τέτοια φαινόμενα και δεν κατάφερε να τα αντιμετωπίσει με το απαραίτητο θάρρος και αποτελεσματικότητα.
«Η Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν μπορεί να φυλακίζεται σε μια γκρίζα κερκίδα.  Να μην αφήσουμε να μετατραπεί η κοινωνική ζωή σε μια ποδοσφαιρική αρένα. Να μην επιτρέψουμε σε καμία μάχη ιδιωτικών συμφερόντων να σκεπάσει την καθημερινή προσωπική μάχη που δίνει ο κάθε Έλληνας πολίτης» συμπλήρωσε.

Παρέμβαση να πέσουν οι τόνοι - Τι είπε για Ζαγοράκη
«Χθες η κυβέρνηση σε μια κίνηση καταλλαγής ψήφισε μια νομοθετική ρύθμιση για να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις από μια γνωμοδότηση της ΕΕΑ. Δεν μιλάμε για μια αθλητική διευθέτηση αλλά για μια παρέμβαση να πέσουν οι τόνοι . Για  την υπόθεση θα αποφανθεί η αθλητική δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Έκρινα εγώ προσωπικά πως μια ποδοσφαιρική διαμάχη δεν επιτρέπεται να εξελιχθεί σε κοινωνική . και για αυτό πρώτος εγώ τόλμησα να απομακρύνω έναν ευρωβουλευτή μας ο οποίος συμπεριφέρθηκε όχι ως εκπρόσωπος του λαού αλλά ως οπαδός ενός συγκεκριμένου συλλόγου» σχολίασε αναφερόμενος στον Θοδωρή Ζαγοράκη.
«Η πολιτεία λειτούργησε με κριτήρια κοινωνικά και όχι οπαδικά και με πυξίδα την ενότητα των πολιτών. Αποκρούοντας άθλιες διχαστικές κραυγές. Φαίνεται ότι μερικοί εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεσή μας. Κάποιοι επιμένουν να χρησιμοποιούν οπαδικούς στρατούς απειλώντας ακόμη και βουλευτές, να μετατρέπουν ΜΜΕ σε φανατικά φερέφωνα δηλητριάζοντας την κοινή γνώμη με φτηνά συνθήματα» συμπλήρωσε.
«Προειδοποιώ ξανά όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδια τους. Η κυβέρνηση και η Βουλή έχουν τρόπο να προστατεύσουν την κοινωνία».

Απειλή διακοπής του πρωταθλήματος
«Πίσω από ένα μεγάλο πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία και αυτή την ευκαιρία θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν σε μια ύστατη προσπαθεια συνεννόησης. Διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση και ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδά τους» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
«Στην περίπτωση που το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως τη Super League γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό που έχουμε σήμερα», επεσήμανε.
Σύμφωνα με τον ίδιο «η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο, στην ηγεσία της παγκόσμιας και ευρωπαικής ομοσπονδίας. Και οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με διεθνή υποστήριξη λοιπόν και τεχνική βοήθεια θα ξεκινήσει η ανασύνταξη του αθλήματος. Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια και κύρους. Και θα αναλάβουν οι ίδιοι το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από ευρωπαϊκούς αγώνες». πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου