ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Βαρύς ο πέλεκυς της ΑΑΔΕ για τα «ξεχασμένα» αναδρομικά



Βαρύς ο πέλεκυς της ΑΑΔΕ για τα «ξεχασμένα» αναδρομικά

Στα 90 εκατ. ευρώ ο επιπλέον φόρος συν τα πρόστιμα

Από το ταμείο της Εφορίας καλούνται να περάσουν περισσότεροι από 71.000 μισθωτοί, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι που έλαβαν αναδρομικά το 2013 τα οποία όμως δεν συμπεριέλαβαν στις φορολογικές τους δηλώσεις.



Οι φορολογούμενοι εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους της ΑΑΔΕ όπου διασταυρώθηκαν τα στοιχεία των δηλώσεων που είχαν υποβάλει το 2014 με τις βεβαιώσεις αποδοχών που είχαν αποστείλει οι τότε εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Συνολικά εντοπίστηκαν 190.000 φορολογούμενοι που δεν είχαν συμπεριλάβει τα αναδρομικά -που αντιστοιχούσαν σε αποδοχές της περιόδου από το 2001 ως το 2012- κατά τις φορολογικές τους δηλώσεις. Η ΑΑΔΕ ολοκλήρωσε εγκαίρως τον έλεγχο σε 71.000 περιπτώσεις, πριν τις 31 Δεκεμβρίου 2019, ενώ σε 74.000 περιπτώσεις οι φορολογούμενοι είχαν υποβάλει τροποποιητικές δηλώσεις. Οι υπόλοιπες 35.000 παραγράφηκαν, ενώ αφορούσαν μικρά ποσά αδήλωτων αναδρομικών.
Οι φορολογούμενοι που πιάστηκαν στο «δόκανο» της ΑΑΔΕ θα κληθούν να πληρώσουν ποσά που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν τις 40.000 ευρώ. Λόγω των προσαυξήσεων και των τόκων υπάρχουν περιπτώσεις που το συνολικό τίμημα είναι αυξημένο ως και κατά 60% σε σχέση με την αρχική οφειλή. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εξοφλήσουν το χρέος τους στην Εφορία μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
 fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου