ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

«Χειμωνιάζει» ο καιρός – Πότε έρχονται βροχές στη Θεσσαλονίκη



Χαλάει ο καιρός από αύριο Τετάρτη – Η πρόγνωση των μετεωρολόγων

«Χειμωνιάζει» ο καιρός τις επόμενες ημέρες και δίνει τέλος στην καλοκαιρία του Οκτωβρίου, όπου οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα υψηλές. Η σταδιακή αλλαγή θα γίνει από σήμερα Τρίτη, ενώ βροχές αναμένονται από την Τετάρτη και μετά στη Θεσσαλονίκη, με την Πέμπτη να  είναι  ιδιαίτερα βροχερή ημέρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας στο newsit.gr: «Κυρίως την Τετάρτη θα αρχίσουν εντονότερα φαινόμενα τα οποία θα επεκταθούν από το απόγευμα και στην Μακεδονία με τοπικές βροχές ενώ τις βραδινές ώρες της Τετάρτης με ξημερώματα Πέμπτης (31.10.2019) θα έχουμε και κάποια χιόνια στα βουνά της Βόρειας Ελλάδας ενώ η θερμοκρασία θα μειωθεί τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.
Ο κ. Σιούτας, συνεχίζει λέγοντας: “Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλό καιρό την Τρίτη, αλλά από το μεσημέρι της Τετάρτης περιμένουμε συννεφιά και τοπικές βροχές, φαινόμενα που θα συνεχιστούν και την Πέμπτη η οποία θα είναι μια βροχερή ημέρα. Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας η οποία στην Βόρεια Ελλάδα δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα Κεντρικά και Νότια θα φτάσει μέγιστη 21 βαθμούς.
Στην Αττική περιμένουμε καλό καιρό την Τρίτη, την Τετάρτη επίσης καλές καιρικές συνθήκες με μερικές ομίχλες λόγω αυξημένης υγρασίας τις πρωινές ώρες, ενώ υπάρχει μια πιθανότητα για βροχοπτώσεις τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης κυρίως στα βόρεια του νομού. Την Πέμπτη περιμένουμε αρκετές βροχές και στην Αττική, θα είναι μια βροχερή ημέρα σχεδόν σε όλη την χώρα, πιθανόν να σημειωθούν και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με την μέγιστη να μην ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου”.
Ο ίδιος, καταλήγει λέγοντας πως “τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, οι άνεμοι θα γίνουν βοριάδες, θα φτάσουν τα 7 μποφόρ την Πέμπτη και την Παρασκευή και έτσι η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα ενώ βελτίωση φαίνεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας”.
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV Κλέαρχο Μαρουσάκη, το πεδίο υψηλών πιέσεων μετατοπίζεται προς την δυτική Ευρώπη, με το φαινόμενο αυτό να δίνει την ευκαιρία σε ψυχρότερες μάζες από τα κεντρικά και βόρεια τμήματα να κινηθούν νοτιότερα καθώς θα έρθουν αντιμέτωπες με τις θερμότερες και υγρότερες στην περιοχή της Αδριατικής, έτσι σχηματίζοντας ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό.
Το φαινόμενο αναμένεται να δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και τα πρώτα χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, με τον υδράργυρο να σημειώνει σημαντική πτώση.
Για την Πέμπτη (31/10) που αναμένεται να είναι η μέρα με τα περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα, αναμένεται να επηρεαστούν κυρίως το Ιόνιο αλλά και η δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπου ισχυρές, με τα φαινόμενα να επεκτείνονται στη συνέχεια και στη Πελοπόννησο αλλά και τα όρια της Αττικής.
Ταυτόχρονα θα κάνουν την εμφάνισή τους και βοριάδες στο Αιγαίο με εντάσεις 6-7 μποφόρ με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση κατά 7 με οκτώ βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή στο βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία αναμένεται να μην ξεπερνά τους 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νότια και ηπειρωτικά τμήματα η θερμοκρασία θα φτάνει έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση της εβδομάδας από την ΕΜΥ
Από την Τετάρτη ο καιρός εμφανίζει επιδείνωση, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση του καιρού τριών έως επτά ημερών από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά θα καταγραφούν την Παρασκευή.
Ο καιρός την Τετάρτη
Αρχικά στα νοτιοδυτικά, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα δυτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός ενώ από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.
Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι στα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, οι οποίοι από το βράδυ θα ενισχυθούν τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια από το βράδυ.
Ο καιρός την Πέμπτη
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τη νύχτα λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Ο καιρός την Παρασκευή
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και νότια, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα νοτιοανατολικά σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.
Ο καιρός το Σάββατο
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και κυρίως στα νότια που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός την Κυριακή
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από το μεσημέρι στα δυτικά.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Πληροφορίες: newsit.gr, Έθνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου