ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

«Λουκέτο» σε Δημόσιο, Τράπεζες Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -Ποιοι απεργούν (λίστα)



«Κατεβάζει ρολά» σήμερα η χώρα, καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί πως σε περίπτωση που
η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.
Σύμφωνα με την Ένωση, με το επίμαχο νομοσχέδιο «συμπληρώνονται οι αντεργατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς γίνονται νέες επώδυνες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 και στο νόμο 1876/1990 που αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ). Με το νομοσχέδιο αυτό προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ».
Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση στις 10.30 στα Προπύλαια διοργανώνει το ΠΑΜΕ.
Μέσα μεταφοράς – πλοία
Τη συμμετοχή τους στην απεργία της Τρίτης αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικό.
Συγκεκριμένα, δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό (ΗΣΑΠ), λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.
Οι εργαζόμενοι σε μετρό (γραμμή 2 και 3) και τραμ  συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου