ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Τσίπρας: Αποτύχαμε στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΟΑΣΘ



«Δεν πετύχαμε στο σκέλος της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΟΑΣΘ», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησής του είχε αποτελέσματα στην προσπάθεια εξορθολογισμού και αντιμετώπισης της αιμορραγίας του δημόσιου χρήματος.
Όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το Ελληνικό Δημόσιο έχασε από τον ΟΑΣΘ 2,2 δις. ευρώ, «ποσό που είχαν δαπανήσει οι συγκοινωνίες στην Αττική» σημειώνοντας παράλληλα ότι «παραλάβαμε με 100 εκατ χρέη τον ΟΑΣΘ».
Σύμφωνα με τον ίδιο τον Αύγουστο το 2017 κυκλοφορούσαν στους δρόμους 245 λεωφορεία, καταφέραμε να βγάλουμε περίπου 400 λεωφορεία.
«Τα λεωφορεία στην πορεία αντιμετώπιζαν φθορές. Κατά ένα περίεργο τρόπο μειώνονταν η διαθεσιμότητα των λεωφορείων και φτάσαμε τέλη του τρέχοντος έτους να έχουμε 200 λεωφορεία», σημείωσε.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι υπήρχε σχέδιο για την αντιμετώπιση προβλήματος. «Μέσα από τον διαγωνισμό για την αγορά 700 λεωφορείων εκ των οποίων τα μισά θα πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη. Τον διαγωνισμό η κυβέρνηση δεν τον προχωρά», υπογράμμσε.
Πρόσθεσε ότι δεν ήταν λάθος η κρατικοποίηση, ενώ έκανε λόγο για τραγικό λάθος αν γίνει επιστροφή στο καθεστώς της επανιδιωτικοποίησης.
«Το πρόβλημα είναι συνυφασμένο με το μετρό Θεσσαλονίκης. Οι κινήσεις που είχαμε σχεδιάσει πρέπει να υλοποιηθούν, για το καλό των πολιτών, ανεξάρτητα από τον καταλογισμό ευθυνών για όσα έχουν γίνει», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Thestival. Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου