Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης της Eurobank, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.
Πηγές της τράπεζας αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος προβλέπει «πακέτο» αποδοχών έως 160.000 ευρώ και στοχεύει στις κεντρικές υπηρεσίες και τα καταστήματα της περιφέρειας.
Ιδιαίτερα δελεαστικά κίνητρα προσφέρει η τράπεζα στους εργαζόμενους άνω 55 ετών, για τους οποίους η αποζημίωση θα αγγίξει έως και τα 250.000 ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Οι συγκεκριμένες παροχές είναι πολύ μεγαλύτερες από το «mainstream» πακέτο και είναι σαφές ότι η τράπεζα στοχεύει σε… μείωση του μέσου όρου ηλικίας των εργαζομένων της.
Πάντως, το φετινό πρόγραμμα, όπως και το προηγούμενο, αναμένεται να εξαιρεί συγκεκριμένες διευθύνσεις με μεγάλες ανάγκες, όπως το ΙΤ.
Σημειώνεται ότι η Eurobank είναι η μόνη τράπεζα που δεν στοχεύει σε περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου της για φέτος, καθώς έχει προχωρήσει σε δραστική εξορθολογισμό των λειτουργικών της δαπανών τα προηγούμενα χρόνια. Το 2018 έκλεισαν 46 καταστήματα του δικτύου της και αποχώρησαν 421 εργαζόμενοι μέσω του προηγούμενου προγράμματος εθελούσιας εξόδου.
  insider.gr