Τα σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης είναι εύκολα, αφράτα, γρήγορα και με ελάχιστες θερμίδες!
Τη συνταγή για το αγαπημένο σνακ, τη δίνει ο γνωστός σεφ Τάσος Αντωνίου
μέσα από το site mamapeinao.gr.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
500 γρ. νερό χλιαρό
300 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε 500 γρ. χλιαρό νερό, την μαγιά και το αλάτι και αναμειγνύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη μας στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μας και την ζυμώνουμε για περίπου 15 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 18 ίσα κομμάτια που τα ανοίγουμε σε λεπτά μπαστουνάκια και στη συνέχεια δίνουμε σε κάθε μπαστουνάκι το στρογγυλό σχήμα του κουλουριού.
Τα βουτάμε σε μπολ με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε μπολ με σουσάμι.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά.
Ψήνουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 10 με 15 λεπτά.
thestival.gr
μέσα από το site mamapeinao.gr.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
500 γρ. νερό χλιαρό
300 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε 500 γρ. χλιαρό νερό, την μαγιά και το αλάτι και αναμειγνύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη μας στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μας και την ζυμώνουμε για περίπου 15 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 18 ίσα κομμάτια που τα ανοίγουμε σε λεπτά μπαστουνάκια και στη συνέχεια δίνουμε σε κάθε μπαστουνάκι το στρογγυλό σχήμα του κουλουριού.
Τα βουτάμε σε μπολ με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε μπολ με σουσάμι.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά.
Ψήνουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 10 με 15 λεπτά.
thestival.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου