ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Αυτή είναι η «χρυσή πεντάδα» του Χρηματιστήριου Αθηνών για το 2019


 Αυτή είναι η «χρυσή πεντάδα» του Χρηματιστήριου Αθηνών για το 2019

Κέρδη-ρεκόρ έγραψαν τα «διαμάντια» του ταμπλό, επιβεβαιώνοντας τις υψηλές προσδοκίες των μετόχων. Διπλασιασμό της τιμής της πέτυχε η Τράπεζα Πειραιώς στο πρώτο τετράμηνο.
Κέρδη άνω του 27% καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών από την αρχή του έτους, σε ένα ισχυρό «rebound» που έχει ενθουσιάσει επενδυτές και εισηγμένες.
Μεταξύ των εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα, τα κέρδη αγγίζουν ακόμη και το 47,5%, με τον Άνεμο να αποτελεί πρωταγωνιστή του ράλι αντίδρασης που παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες στο χρηματιστηριακό ταμπλό.
Δεύτερο blue chip σε απόδοση για το 2019 έρχεται η Ελλάκτωρ (41,6%) και ακολουθούν, ο Φουρλής (36,6%), ο ΟΛΠ (33%) και η Μυτιλιναίος (32,9%)*.
Προς τη… δόξα τραβά ο Γενικός Δείκτης
Η συγκυρία εξελίσσεται ιδανικά για τα χαρτοφυλάκια που είναι τοποθετημένα στην ελληνική αγορά καθώς η ανοδική κίνηση φαίνεται να υποστηρίζεται και από εξωτερικές εισροές ενόψει των αναδιαρθρώσεων των δεικτών που ακολουθούν τον Μάιο, εκτιμά ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή.
Όπως εξηγεί, εφόσον επαληθευτούν οι εκτιμήσεις για τις προσθήκες και τις εισροές που αναμένονται είναι πολύ πιθανό η ελληνική αγορά να παραμείνει και τον Μάιο σε θετικό έδαφος παρά τους 4 θετικούς μήνες που έχουν προηγηθεί ή τις όποιες αναταράξεις προκύψουν από τις εκλογικές αναμετρήσεις. «Ο Γενικός Δείκτης αν και παραμένει υπεραγορασμένος έχει εθιστεί την επίτευξη συνεχόμενων ετήσιων υψηλών τιμών», σημειώνει.
Κέρδη 100% για την Τράπεζα Πειραιώς
Διπλασίασε την τιμή της μετοχής της η Τράπεζα Πειραιώς από τις αρχές του έτους, ανακάμπτοντας πλήρως από τις βαρύτατες απώλειες που είχε καταγράψει το γ’ τρίμηνο του 2018. Δεύτερη σε αποδόσεις για το ίδιο διάστημα έρχεται η Εθνική Τράπεζα (75%) και ακολουθούν με τα ίδια περίπου ποσοστά η Eurobank (35,7%) και η Alpha Bank (31,6%).
Σε υψηλά επίπεδα διατηρείται το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, σχολιάζει ο κ. Δημήτρης Τζάνας, διευθυντής Επενδύσεων της Κύκλος Χρηματιστηριακή.
trapezes                                                                                                                                                       Πηγή: Beta Χρηματιστηριακή
«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της προεξόφλησης ότι η διαδικασία εξυγίανσης των χαρτοφυλακίων τους θα επιταχυνθεί, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που θα δρομολογηθεί: με πώληση δανείων σε funds όπως ήδη διενεργείται, με την τιτλοποίηση απαιτήσεων (σχέδιο ΤΧΣ) και με τη σύσταση φορέα ειδικού σκοπού (σχέδιο της ΤτΕ),  με τις Βρυξέλλες (DG Comp)  και τη Φραγκφούρτη (SSM) να αναμένεται να γνωμοδοτήσουν στο επόμενο διάστημα.», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Προειδοποιεί, πάντως, ότι «η περιοχή των 780 μονάδων αποτελεί ισχυρή αντίσταση και οι παρόντες όγκοι συναλλαγών είναι μάλλον ανεπαρκείς για να οδηγήσουν στην υπέρβασή της. Σε αυτό συντείνει και η εορταστική περίοδος  με το Πάσχα των Ορθοδόξων να διαδέχεται εκείνο των Καθολικών και τον αριθμό συνεδριάσεων  και της τρέχουσας να συρρικνώνονται σε μόλις 3. Έτσι, οι συνεδριάσεις των ημερών αυτών είναι μάλλον διεκπεραιωτικού χαρακτήρα, με το Γενικό Δείκτη να κινείται με χαμηλή μεταβλητότητα, συσσωρεύοντας σε μικρό εύρος».
*Βάσει τιμών κλεισίματος στις 17/4/2019
 insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου