ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Μέχρι πότε θα διαρκέσει η έξαρση της γρίπης

Μέχρι πότε θα διαρκέσει η έξαρση της γρίπης
Μέχρι και τις αρχές Μάρτη αναμένεται να συνεχιστεί η έξαρση της γρίπης 
που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε 40 συνανθρώπους μας κι έχει στείλει άλλους 60 να νοσηλεύονται στις εντατικές μονάδες, σύμφωνα, τουλάχιστον, με όσα επισημαίνουν οι γιατροί της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) για την πορεία της νόσου, ενώ οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για σοβαρή έλλειψη σε αντιγριπικά εμβόλια και πριν από το τέλος της εβδομάδας δεν θα μπορούν να τα διαθέτουν στο κοινό.
«Τα εμβόλια που παραγγέλθηκαν βασίστηκαν στα περσινά δεδομένα ενώ πρόβλημα αποτελεί ο περιορισμένος εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων» λέει η Ματίνα Παγώνη παθολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) μιλώντας στην ΕΡΤ σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης.
Την ίδια ώρα οι φαρμακοποιοί πριν από το τέλος της εβδομάδας δεν θα μπορούν να διαθέσουν αντιγριπικά εμβόλια καθώς υπάρχει σοβαρή έλλειψη.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη ανέφερε «Ο κόσμος δεν είναι όσο προσεκτικός θα έπρεπε. Πρέπει να προσέξουμε, να μην παίρνουν από μόνοι τους φάρμακα, να μιλούν πρώτα με τον γιατρό τους. Η έξαρση θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο. Οι υψηλού κινδύνου ομάδες έχουν χρόνο να κάνουν το εμβόλιο. Εξήντα βρίσκονται αυτοί τη στιγμή στα νοσοκομεία. Χρειάζεται ψυχραιμία και να ακολουθούμε τις οδηγίες που είναι πολύ βασικές».
«Εμβόλια στα φαρμακεία της χώρας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν» ανέφερε ο κ. Θεοδοσιάδης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου