ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΒΑΛΑΣΗΣ

 Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Χατζηβαλάσης

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Θερμαϊκού ανακοίνωσε ο Γιώργος Χατζηβαλάσης, ο οποίος συγκροτεί ανεξάρτητο συνδυασμό. Την προσπάθειά του ενδέχεται να στηρίξουν στην πορεία
ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η «Συμπολιτεία» η οποία σε αυτές τις εκλογές δεν θα συμμετάσχει με δικό της υποψήφιο.

Στο κείμενο με το οποίο δημοσιοποιεί την υποψηφιότητά του ο κ. Χατζηβαλάσης τονίζει μεταξύ άλλων ότι «οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές αποκτούν βαρύνουσα σημασία μετά την ψήφιση τον νόμου ‘Κλεισθένης’ για την τοπική αυτοδιοίκηση. Καταργείται το δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης των δήμων, οι οποίοι μετασχηματίζονται σε πραγματικά αποκεντρωμένη εξουσία, με ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων. Η καθιέρωση της απλής αναλογικής, μας βάζει όλους μπροστά στην μεγάλη πρόκληση αλλά και την ιστορική αναγκαιότητα. Μπορεί να διατηρούμε διαφορετικές πολιτικές απόψεις, επιβάλλεται όμως να βρούμε τρόπους να συνεργαστούμε και να συνυπάρξουμε».

Ο κ. Χατζηβαλάσης επισημαίνει ότι είναι τρίτης γενιάς μόνιμος κάτοικος Περαίας, «γνώστης και αποδέκτης των αμέτρητων προβλημάτων της καθημερινότητας» και ασκεί κριτική προς τη δημοτική αρχή λέγοντας ότι ο δήμος Θερμαϊκού έχει τα ακριβότερα δημοτικά τέλη. «Τα σκουπίδια στους δρόμους, τα ανθυγιεινά δίκτυα ύδρευσης, τα κακοσυντηρημένα σχολεία, τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια,  οι πραγματικά  εγκαταλειμμένοι δρόμοι, η πλημμελής καθαριότητα των ακτών και η απώλεια της γαλάζιας σημαίας μας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με κομματικά μπλε, κόκκινα ή πράσινα ψηφοδέλτια. Απαιτούν τη συλλογική Δράση Πολιτών, που αγαπούν το δήμο τους και θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων του, παραμερίζοντας την κομματική τους ταυτότητα».

Βιογραφικά στοιχεία



Ο Γιώργος Χατζηβαλάσης γεννήθηκε στην Περαία το 1957. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης καθώς και της Νομικής Σχολής. Σήμερα είναι διευθυντικό στέλεχος στον ΟΑΣΘ με καθήκοντα διευθυντή Διοίκησης, διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, έχοντας την Εποπτεία του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου καθώς και την γενική εποπτεία της Μηχανογράφησης για την ψηφιοποίηση των λειτουργιών του Οργανισμού.


Πηγή: https://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου