ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Ισόπαλοι Άρης-Παναθηναϊκός στο ντέρμπι των... πέναλτι



Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Άρης και Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της 12ης
αγωνιστικής της Super League που κρίθηκε στα... πέναλτι. Οι "πράσινοι" ισοφάρισαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄+3΄) "παγώνοντας" το "Κλεάνθης Βικελίδης", ενώ οι "κιτρινόμαυροι" είχαν προηγηθεί με πέναλτι που θα συζητηθεί.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Άρης μπήκε 
πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 6ο λεπτό είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Γκάμα κέρδισε πέναλτι (σωστή υπόδειξη του διαιτητή Τζοβάρα) σε ανατροπή του από τον Ινσούα στην περιοχή. Ο Πορτογάλος ανέλαβε την εκτέλεση, όμως νικήθηκε από τον Σωκράτη Διούδη που έπεσε στην σωστή γωνία και απέκρουσε διατηρώντας το μηδέν.

Ωστόσο, στο 14΄ ο Άρης βρέθηκε για δεύτερη φορά στην άσπρη βούλα με ένα πέναλτι που αμφισβητείται και προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων. Οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" εξέφρασαν τα παράπονά τους και μέσω twitter, όπου έγραψαν το εξής σχόλιο: "14' Δεύτερο πέναλτι υπέρ του Άρη. Μια εφεύρεση του διαιτητή!". Στο ριπλέι φάνηκε πως δεν έπρεπε να σφυριχτεί πέναλτι καθώς η μπάλα πρώτα βρήκε στο μηρό του Γιόχανσον και στη συνέχεια πέρασε δίπλα από το μαζεμένο χέρι του. Ο ρέφερι Τζοβάρας καθυστέρησε να δείξει την άσπρη βούλα με τον επόπτη να επηρεάζει την απόφασή του. Αυτή τη φορά ο Γιουνές ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Διούδη στέλνοντας την μπάλα στην άλλη γωνία και στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ στο 15ο λεπτό του ματς.

Το γκολ αυτό, άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, ο Δώνης, αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, πέρασε εκτός (αναγκαστική αλλαγή) τον Γιόχανσον, έβαλε τον Χ. Δώνη, και άλλαξε τον σχηματισμό από 3-4-3 σε 4-3-3. Η ευκαιρία που έψαχναν οι "πράσινοι" ήρθε στο 42' με τον Μενέντεθ να βάζει σωτήρια προβολή στο πλασέ από το ύψος του πέναλτι στον Κάτσε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αρη να έχει δύο καλές στιγμές με τους Ντιγκινί και Γιουνές να σκοράρουν όμως από το 55' και έπειτα, ο Παναθηναϊκός, ανέβασε την απόδοσή του, έβγαλε συνεργασίες στο παιχνίδι του και προσπάθησε να βάλει πίεση στην άμυνα του Αρη, κάτι που το κατάφερε κυρίως από την αριστερή πλευρά με τους Ινσούα και Χατζηγιοβάννη. Παρόλα αυτά, μέχρι και το 75' δεν είχε κλασσική φάση στο παιχνίδι του.

Κάπου εκεί οι δύο προπονητές μπήκαν εκ νέου στην εξίσωση του αγώνα. Ο Δώνης, άλλαξε και πάλι σχηματισμό, με την είσοδο του Καμπέτση, έπαιξε 3-5-2. Η απάντηση του Σάββα Παντελίδη άμεση. Πέρασε στο γήπεδο με διαφορά λίγων λεπτών τους Ματίγια και Μαβράι, αλλάζοντας σχηματισμό σε 5-3-2, με προφανή στόχο και σκοπό να προστατέψει το υπέρ του σκορ, θέλοντας να χτυπήσει»στην κόντρα επίθεση.

Στο 84΄ ο Άρης είχε δοκάρι. Ο Βέλεθ έβαλε το πόδι στην πορεία της μπάλας μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα όμως κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Διούδη.

Στο 90΄ ο Παναθηναϊκός έμεινε και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μακέντα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κι όμως στο 92' στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μπουζούκης κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιώπη στην περιοχή, με τον Χατζηγιοβάννη να σκοράρει με εύστοχη εκτέλεση αλά Πανένκα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (93΄).

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου