ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Κανταΐφι σιροπιαστό

Κανταΐφι

Συστατικά για 21 μερίδες



Για το σιρόπι
• 360 γρ. νερό
• 490 γρ. ζάχαρη
• 1 στικ κανέλας
• 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

 

Για το κανταΐφι
• 1 συσκευασία κανταΐφι
• 150 γρ. καρύδια
• 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης
• 1 κ.γ. κανέλα
• ¼ κ.γ. γαρίφαλο
• 400 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας, λιωμένο

 

Τρόπος παρασκευής

Για το σιρόπι
• Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το πορτοκάλι και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη.
•  Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

 


Για το κανταΐφι
• Ρίχνουμε στο μούλτι τα καρύδια, χτυπάμε μέχρι να σπάσουν ελαφρώς και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
• Ρίχνουμε στο μούλτι και τα φιστίκια μαζί με την κανέλα, το γαρίφαλο και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν ελαφρώς. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
• Στη συνέχεια, ξάνουμε καλά το κανταΐφι (για περίπου 5 λεπτά).
• Το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη. Καλύπτουμε τα 2 μέρη με μία πετσέτα, την οποία ραντίζουμε με λίγο νερό από πάνω για να τα διατηρήσουμε φρέσκα.
• Το ένα μέρος που κρατήσαμε το χωρίζουμε σε 7 ίσα μέρη.
• Τα απλώνουμε στον πάγκο σε σχήμα φωλιάς, τα βουτυρώνουμε, ρίχνουμε μία κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε σε ρολό.
• Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, φροντίζοντας να αφήνουμε ένα μικρό κενό μεταξύ των κομματιών.
• Πασπαλίζουμε με βούτυρο το κάθε κομμάτι.
• Επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία και για τα άλλα δύο μέρη από το κανταΐφι που έχουμε αφήσει στην άκρη.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για περίπου 1 ώρα.
• Σιροπιάζουμε το γλυκό όσο είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι.
• Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά με 1 ώρα για να ρουφήξει όλο το σιρόπι.


THESSTASTE
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ         
THESSNEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου