ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα κέικ

Συστατικά για 12-16 μερίδες



• 50 γρ. σταφίδες ξανθιές
• 50 γρ. σταφίδες μαύρες
• 170 γρ. μέλι
• 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 πρέζα αλάτι
• 7 γρ. μαχλέπι σε σκόνη
• 2 γρ. μαστίχα
• 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
• 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 280 γρ. ζάχαρη
• 340 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 7 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
• 170 γρ. καρύδια
• Άχνη ζάχαρη για τη διακόσμηση

 
Τρόπος παρασκευής
• Χτυπάμε στο μπλέντερ πολύ καλά τη μαστίχα, το μαχλέπι, το μοσχοκάρυδο, τις 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ. και τα προσθέτουμε μέσα στα 300γρ. αλεύρι.
• Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το βούτυρο.
• Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας ταυτόχρονα.
• Έπειτα προσθέτουμε και το μέλι.
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι, το μπέικιν και ομογενοποιούμε καλά.
• Ρίχνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.
• Αλευροβουτυρώνουμε καλά μία στρόγγυλη φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, για περίπου 20’.
• Μη σας φοβίσει το χρώμα, καραμελώνει λόγω του μελιού.
• Διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη!


   
thesstaste
thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου