Το χρώμα είναι ένα από τα κύρια κριτήρια επιλογής του μελιού
Το μέλι αποτελούσε βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων πληθυσμών και χρησιμοποιούνταν τόσο για την διατροφή τους όσο και σαν συστατικό σε φαρμακευτικά σκευάσματα.
Ακόμα και σήμερα αποτελεί βασικό συστατικό στην διατροφή μας.
Το χρώμα είναι ένα από τα κύρια κριτήρια επιλογής του μελιού, γιατί είναι το πρώτο που βλέπει ο καταναλωτής.
Σύμφωνα με τον Pastry Chef Δημήτρη Μακρυνιώτη, το χρώμα του μελιού είναι χαρακτηριστικό της φυτικής του προέλευσης, δηλαδή από το φυτό ή τα φυτά ή το μέρος του φυτού από τα οποία τράφηκαν οι μέλισσες και ποικίλει από σχεδόν διάφανο μέχρι σκούρο καφέ .
Τα σκοτεινόχρωμα μέλια είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο κ.λπ.) και συνεπώς έχουν υψηλή θρεπτική αξία. Τα ανοιχτόχρωμα έχουν ωραίο άρωμα και γεύση.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου