ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Έτσι θα φτιάξετε το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο!


Έτσι θα φτιάξετε το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο!
 
Η πιο νόστιμη συνταγή για γαλακτομπούρεκο, με τέλειο σιρόπι, αφράτη κρέμα και τραγανό φύλλο!



Δείτε τη συνταγή του Pastry Chef Δημήτρη Μακρυνιώτη:
Υλικά
Φύλλο κρούστας 1
Βούτυρο 250 γρ.
Γάλα 1 λίτρο
Ζάχαρη 200 γρ.
Αυγά 4 μεσαία
Σιμιγδάλι 100 γρ.
Ξύσμα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
Υλικά για το σιρόπι
Νερό 1 λίτρο
Ζάχαρη 870 γρ.
Λεμόνι 3 φέτες
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα, για 10 κομμάτια
Εκτέλεση για το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, και τις φέτες λεμόνι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για κρέμα:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, τα ξύσματα και τη μισή ζάχαρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το σιμιγδάλι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Όταν το γάλα μας πάρει μια βράση, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας πολύ έντονα.
Επιστρέφουμε όλο μας το μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
Εκτέλεση για στήσιμο:
Λιώνουμε το βούτυρο και με τη βοήθεια ενός πινέλου βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας αφήνοντας να περισσέψει έξω από το ταψί μας 5-10 πόντους το πολύ. Βουτυρώνουμε το στρωμένο φύλλο μας και τοποθετούμε άλλο ένα από πάνω. Ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία για να στρωθούν 6 φύλλα.
Γεμίζουμε το ταψί μας με την κρέμα που έχει κρυώσει και συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία στρωσίματος των φύλλων που κάναμε στην αρχή για ακόμα 6 φύλλα. Με το πινέλο μας σπρώχνουμε τα φύλλα που είναι έξω από το ταψί μας περιμετρικά εσωτερικά.
Ψήνουμε στους 160 βαθμού στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω) για μια ώρα περίπου και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.
Σερβίρουμε αφού το αφήσουμε να τραβήξει το σιρόπι.

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου