ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Χειροκροτήματα σε Ζάεφ για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος - «Θα πάμε την Συμφωνία στη Βουλή» (VIDEO)

Χειροκροτήματα σε Ζάεφ για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος - «Θα πάμε την Συμφωνία στη Βουλή» (VIDEO)




Σε κομματικό συνέδριο μετέτρεψαν την αίθουσα του Κέντρου Τύπου του δημοψηφίσματος στα Σκόπια υποστηρικτές του Ζόραν Ζάεφ.

Ξαφνικά και ενώ αναμενόταν ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, το Κέντρο Τύπου κατακλύστηκε από υποστηρικτές του Ζάεφ που τον επευφημούσαν πριν κάνει τη δήλωσή του σαν να μην πρόκειται για επαγγελματικός χώρος .
Το περιστατικό είναι χαρακτηριστικό της πολιτικής έντασης στη χώρα με εκατοντάδες υποστηρικτές να θέλουν να αποθεωσουν τον ηγέτη τους και για να το κάνουν δεν δίστασαν να μπουν, με τη συμφωνία των κυβερνητικών αξιωματούχος, στο κέντρο τύπου.
Δείτε το βίντεο με τα χειροκροτήματα πριν κάνει την ομιλία του ο Ζάεφ:

Ο Ζόραν Ζάεφ στη δήλωση του θέλησε να κρατήσει ζωντανή τη διαδικασία εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι θα πάει κανονικά την πρόταση για συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή. Εκεί, όπως είπε, θα περιμένει από τους βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO να σεβαστούν την ψήφο των πολιτών και να εγκρίνουν την πρόταση του.
"Εαν δεν το κάνουν, τότε δε θα μας αφήσουν άλλο περιθώριο από το να πάμε στις εκλογές" σχολίασε .
Τελικά όμως η "Μακεδονία" θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, κατέληξε.
Δευτερόλεπτα μετά έκανε δήλωση ο πρόεδρος του VMRO Κρίστο Μίτσκοσκι, που τόνισε ότι ουσιαστικά η διαδικασία ακυρώθηκε, με τη βούληση του λαού που με την αποχή του έδωσε την άποψη του για τη "Συμφωνία των Πρεσπών¨". Εμείς δεν δεχόμαστε τη συνέχιση της διαδικασίας, μετά το σημερινό αποτέλεσμα , κατέληξε ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου