Spring rolls με γαρίδες
Υλικά για 6 άτομα
- 20 φύλλα ειδικά για spring rolls
- 20 γαρίδες μεγάλες (χωρίς κέλυφος και εντεράκι με την ουρά)
- 1 μεγάλο πράσινο φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Για το μαρινάρισμα
- 1,5 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και πολτοποιημένο
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό από λάιμ
- 1/4 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι σκόνη
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και στεγνώνετε τις γαρίδες με μια χαρτοπετσέτα.
Τοποθετείτε όλα τα υλικά για την μαρινάδα σε ένα μπολ και ανακατεύετε
καλά.
- Προσθέτετε τις γαρίδες και αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.
- Τυλίγετε κάθε γαρίδα με ένα φύλλο ζύμης αφήνοντας την ουρά να εξέχει.
- Μέσα σε κάθε φύλλο μαζί με την γαρίδα προσθέτετε επίσης λίγο από το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
- Κλείνετε καλά το κάθε spring roll για να μην ανοίξει κατά την διάρκεια του ψησίματος.
- Αλείφετε με λίγο νερό τις άκρες του φύλλου και σφραγίζετε το ρολό.
- Τοποθετείτε αρκετό λάδι για βαθύ τηγάνισμα σε ένα μεγάλο τηγάνι και
αφήνετε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια/δυνατή φωτιά. Τηγανίζετε τα spring
rolls μας μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ακόμα ζεστά και συνοδεύετε με γλυκόξινη σάλτσα.
newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου