ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Γ. Τσιωνάς: Στόχος του ΟΣΕΘ να εξασφαλιστεί το επίπεδο εξυπηρέτησης



Για την «ιδιομορφία», μέχρι και σήμερα, να πραγματοποιεί ο ΟΑΣΘ δρομολόγια μέχρι και τον νομό Πέλλας μίλησε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού
Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Τσιωνάς, μετά και την δημοσιοποίηση του σχεδίου που εξετάζεται για παραχώρηση από τον ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ ορισμένων περιφερειακών δρομολογίων.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιωνάς, «εδώ και χρόνια ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ έχουν κάνει με νόμο του 2010 επιμερισμό των δρομολογίων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Από τους 11 ΟΤΑ του Νομού αυτή τη στιγμή αστικό έργο συγκοινωνίας γίνεται σε όλους εκτός από την Βόλβη και τον μισό δήμο Λαγκαδά».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις για να γίνουν οι αλλαγές που δημοσιεύτηκαν, και να τις συμφωνήσουν οι αντισυμβαλλόμενοι», ενώ σημείωσε ότι «έχουν γίνει διάφορες συζητήσεις. Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε όπου χρειάζεται, για να διασφαλίσουμε το επίπεδο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού όταν θα πάμε σε μια οριστική λύση».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, «ο τρόπος σκέψης του ΟΣΕΘ είναι να εξορθολογηστεί το μεταφορικό έργο και να εξασφαλιστεί το επίπεδο εξυπηρέτησης», ενώ εκτίμησε πως «οι εναλλακτικές για την λύση του συγκεκριμένου θέματος είναι περισσότερες από μια, δεν είναι μόνο αυτή που δημοσιεύτηκε».

«Θα μειωθεί το κόστος για τον ΟΑΣΘ εφόσον εφαρμοστεί το συγκεκριμένο πλαίσιο» διαπίστωσε.

Σε σχέση με την αναδιοργάνωση των γραμμών κορμού ο κ. Τσιωνάς αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με όλους τους δήμους, ωστόσο δήλωσε πως «δεν θα είμαστε έτοιμοι να εφαρμοστεί το νέο πλαίσιο την 1η Οκτωβρίου», καθώς «προέκυψαν νέα δεδομένα και το κρατάμε λίγο ακόμα ως έχει, ωστόσο θα εφαρμοστεί εντός του 2018».

«Δεν πρέπει να αφήσουμε την πόλη στην αδράνεια του παρελθόντος. Προσπαθούμε να συνθέσουμε όλες τις απόψεις και βάζουμε την παράμετρο ότι μετά την λειτουργία του Μετρό τίποτα δεν θα είναι ίδιο» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιωνάς.

stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου