ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Μέχρι το τέλος του χρόνου ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά

Την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στον κόμβο του Αγίου Μάμαντος ως άμεση λύση στο πρόβλημα που υπάρχει στο σημείο αποφασίστηκε στην
αυτοψία που διενήργησαν το πρωί του Σαββάτου οι εμπλεκόμενοι φορείς. Παράλληλα αποφασίστηκε να υπάρχει τροχονομική ρύθμιση τις ημέρες και ώρες αιχμής για να διασφαλίζει τη ασφαλή διέλευση των οχημάτων, μέχρι την τοποθέτηση φαναριού.
Αναλυτικότερα, στον κόμβο του Αγίου Μάμαντος βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Μάμαντος, Χρήστος Γιακαγιάς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής, Ταξίαρχος Αθανάσιος Μπασιούκας, για διερευνήσουν τις επιλογές που υπάρχουν, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Υπενθυμίζεται ότι η λήψη μέτρων για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων από τη διασταύρωση του Αγίου Μάμαντος είναι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του χωριού, καθώς η Επαρχιακή Οδός Μουδανιών – Νικήτης παρουσιάζει αυξημένη κίνηση ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, με αποτέλεσμα να σημειώνονται πολλά ατυχήματα στον κόμβο, πολλά από τα οποία είναι θανατηφόρα. Μάλιστα το Σάββατο 23 Ιουνίου οι κάτοικοι απέκλεισαν συμβολικά για δύο ώρες τον κόμβο, ζητώντας άμεση λύση.
Σύμφωνα με τον κ. Γιακαγιά κατά τη σημερινή αυτοψία αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να υπάρχει τροχονόμος, τις ώρες και μέρες αιχμής, δηλαδή από την Παρασκευή μέχρι το πρωί της Δευτέρας, ώστε διευκολύνει τους κατοίκους που θέλουν να περάσουν με τα οχήματά τους στην απέναντι πλευρά, για αγροτικές εργασίες. Ως άμεση λύση στην ασφαλή κίνηση των οχημάτων στη διασταύρωση αποφασίστηκε τελικά η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν επιφυλάξεις στην τοποθέτηση φαναριού, με το σκεπτικό ότι τις ώρες αιχμής πιθανόν να σχηματίζονταν ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα, φαινόμενο που σημειώνεται – κυρίως τα Σαββατοκύριακα – στα φανάρια της Γερακινής και της Νικήτης, ενώ συζητιόταν η λύση της κατασκευής του κυκλικού κόμβου.
Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Μάμαντος, μιλώντας στο halkidikifocus, κατά τη σημερινή αυτοψία, απορρίφθηκε η δημιουργία κυκλικού κόμβου, γιατί τελικά δεν θα διευκόλυνε τους κατοίκους, τονίζοντας ότι επιλέχθηκε η λύση του φωτεινού σηματοδότη, ο οποίος όμως θα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που δεν θα επιβαρύνει την κίνηση. Δηλαδή θα υπάρχει αρκετός χρόνος για τη διέλευση των οχημάτων στο δρόμο Μουδανιών – Νικήτης, ώστε να αποφεύγεται το μποτιλιάρισμα και από την άλλη θα δίνει χρόνο στους κατοίκους που θέλουν να περάσουν απέναντι για να πάνε με τα αγροτικά τους μηχανήματα στα χωράφια. Ωστόσο ο κ. Γιακαγιάς σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση φαναριού, καθώς πρέπει να προηγηθεί μελέτη και εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ακριβώς γι' αυτό το λόγο, για άμεση λύση, επιλέχθηκε η τροχονομική ρύθμιση. 
Παράλληλα να υπενθυμίσουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής η μελέτη «Κατασκευής και διαπλάτυνσης του Οδικού Άξονα Μουδανιών – Νικήτης», που προβλέπει την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στη διασταύρωση του Αγίου Μάμαντος, ώστε να επικοινωνούν καλύτερα οι κάτοικοι του χωριού με την απέναντι πλευρά, η οποία όμως δεν έχει ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η πρόβλεψη του χρόνου κατασκευής της. Ακριβώς για τον παραπάνω λόγο αποφασίστηκε σήμερα ητροχονομική ρύθμιση σε πρώτη φάση και ως άμεση εφικτή λύση η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη.
Κλείνοντας ο κ. Γιακαγιάς σημείωσε ότι η σημερινή απόφαση είναι θετική για τους κατοίκους, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξουν άλλες κινητοποιήσεις.
Πηγή: halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου