Αν προσέχετε τη διατροφή σας, αποφεύγετε να καταναλώνετε ζάχαρη αλλά θέλετε τη γλύκα στη ζωή σας, δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγετε τις αγαπημένες σας γεύσεις! Γλυκά που
Παγωτό με ένα υλικό
Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για παγωτό με ένα μόνο υλικό από τον Τάσο Αντωνίου! Χειροποίητο σπιτικό παγωτό, απλώς ασυναγώνιστο.
Υλικά
2 μπανάνες
Εκτέλεση
Ξεφλούδισε τις μπανάνες και κόψε τις σε ροδέλες. Τοποθέτησε τις στην κατάψυξη για 5-6 ώρες μέχρι να παγώσουν καλά. Κατόπιν, ρίξε τις παγωμένες στο μούλτι στην πιο δυνατή ταχύτητα. Στην αρχή θα σχηματιστούν ψίχουλα και σταδιακά το μείγμα θα κολλάει στα τοιχώματα. Χρησιμοποίησε μια σπάτουλα για να το σπρώξεις προς τα κάτω. Επανάλαβε τη διαδικασία μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα. Το παγωτο είναι έτοιμο! Μπορείς να περιχύσεις το παγωτό μπανάνα με γκανάς σοκολάτας.
Υγιεινές, γεμάτες ενέργεια μπάρες βρώμης από τον Τάσο Αντωνίου. Χωρίς ψήσιμο, χωρίς ζάχαρη, τέλειο για δίαιτα και ως σνακ μέσα στην ημέρα!
Υλικά
1 φλιτζ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
2 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
1 φλιτζ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζ. μέλι
1/4 φλιτζ. ταχίνι ή φιστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Στο μούλτι πολτοποιούμε τους χουρμάδες για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη βρόμη και χτυπάμε ξανά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το μέλι και το ταχίνι. Ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι 20x20 εκατοστών στρωμένο με λαδόκολλα. Πιέζουμε καλά να απλωθεί το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να πήξει. Κατόπιν κόβουμε σε μπάρες. Οι μπάρες βρώμης διατηρούνται στο ψυγείο σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 7-8 μέρες.
Σημειώσεις
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους χουρμάδες με δαμάσκηνα ή άλλα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής μας.
Light τάρτα σοκολάτας και καρύδας
Χρόνος προετοιμασίας: 2 hours, 20 minutes
Χρόνος εκτέλεσης: 15 minutes
Συνολικός χρόνος: 2 hours, 35 minutes
Μερίδες: 8
Θερμίδες: 260
Ελαφριά τάρτα σοκολάτας και καρύδας με λίγες θερμίδες. Ένα πρωτότυπο γλυκό με καρύδα και σοκολάτα, ιδανικό επιδόρπιο για όσους ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή.
Υλικά
1 και 1/2 φλιτζ. αμύγδαλο (χτυπημένο σε σκόνη στο μούλτι)
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. λάδι καρύδας
1/2 φλιτζ. ινδοκάρυδο
Για τη γέμιση
1 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου με πλήρη λιπαρά (σε κονσέρβα)
1 φλιτζ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
Στο μούλτι αλέθουμε το ήδη αλεσμένο αμύγδαλο, το μέλι, το λάδι καρύδας και 1/3 από το ινδοκάρυδο μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα, για 1-2 λεπτά. Βάζουμε τη μπάλα καρύδας σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την υπόλοιπη καρύδα και ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Σε ταρτιέρα μεσαίου μεγέθους (περίπου 15 εκ.) στρώνουμε λαδόκολλα. Στρώνουμε το μείγμα καρύδας στη βάση και στο πλάι. Πιέζουμε καλά ώστε να γίνει λεία η βάση καρύδας. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο την περίσσεια ποσότητα στο πλάι ώστε να μην καεί κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρώς καφετί χρώμα η βάση. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμνόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου μέχρι να πάρει βράση. Εν τω μεταξύ τοποθετούμε την κουβερτούρα σε μεταλλικό μπολ. Αποσύρουμε το γάλα αμυγδάλου από την φωτιά και περιχύνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε τη γέμιση για 10 λεπτά να σταθεί. Κατόπιν γεμίζουμε την τάρτα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε από την ταρτιέρα και σερβίρουμε.
Nηστίσιμα μπισκότα με μέλι, ταχίνι και βρώμη
Nηστίσιμα μπισκότα με μέλι, ταχίνι και βρώμη
Υλικά
100 γρ. ταχίνι
120 γρ. μέλι
120 γρ. νιφάδες βρώμης
1/2 κ.γλ. κανέλα
1 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το ταχίνι, το μέλι, τις νιφάδες βρώμης και την κανέλα μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη, εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ακουμπάμε σε αλευρωμένο πάγκο. Την κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες. Με κουπ-πατ ή ποτήρι κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπισκότα και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να αφήσουμε λίγο κενό ανάμεσα στα μπισκότα γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο. Πασπαλίζουμε το σουσάμι. Ψήνουμε για 10 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
Σημειώσεις
Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα μπισκότα.
Ραντίζουμε ελαφρώς το σουσάμι με ελάχιστο νερό για να κολλήσει στα μπισκότα.
Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας
Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας
Υλικά
½ κούπα ρύζι γλασέ
1 ½ - 2 κούπες νερό
2 κούπες γάλα καρύδας
1κ.γ. καστανή ζάχαρη
Φρέσκο τζίντζερ (ένα μικρό κομμάτι)
Κανέλα για σερβίρισμα
* για το ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη αντικαθιστούμε την καστανή ζάχαρη με 2 κ.γλ. μέλι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το ρύζι με το νερό μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει όλο το νερό. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρουν βράση. Όταν έρθουν σε βρασμό, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να χυλώσει και να δέσει το ρυζόγαλο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ισομοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια. Οταν κρυώσουν, βάζουμε τα μπολάκια με το ρυζόγαλο στο ψυγείο για 1 ώρα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα σε σκόνη.
Tip
Πάντα πριν χρησιμοποιήσουμε γάλα καρύδας στη συνταγή μας, ανακινούμε καλά τη συσκευασία γιατί διαχωρίζονται τα συστατικά.
https://www.mamapeinao.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου