ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Πανελλαδικές 2018: Αυτοί είναι οι αριστούχοι της Θεσσαλονίκης! (ΦΩΤΟ)

Λίγο μετά τη μία την Παρασκευή το μεσημέρι ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες
των πανελλαδικών εξετάσεων, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών και μαθητριών. Τα αποτελέσματααναρτήθηκαν στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπου ο συνωστισμός των χρηστών δημιούργησε πρόσκαιρα προβλήματα φόρτωσης της σελίδας, αλλά και στις σχολικές μονάδες όπου για πρώτη φορά και για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων οι εκτυπωμένες καταστάσεις δεν περιλαμβάνουν τα ονόματα των υποψηφίων αλλά μόνο τους κωδικούς τους.
Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Θεσσαλονίκης, που κατάφεραν να "πιάσουν" υψηλά μόρια.
Συγκεκριμένα, η Μαρία Χαραλαμπίδου από το Κολλέγιο Ανατόλια, "έπιασε" 19.250 μόρια (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και όπως δηλώνει στο typosthes.gr. στοχεύει στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Μιλώντας για την προσπάθειά της μας λέει ότι το διάβασμα ήταν ποιοτικό. Ήταν στοχευμένο, ουσιαστικό αλλά όχι χρονοβόρο, σημειώνει χαρακτηριστικά. Πιστεύω ότι για όλους τους υποψήφιους, απαραίτητο είναι να είναι αφοσιωμένοι στο στόχο τους και να αξιοποιούν τις δυνατότητες τους, αναφέρει ακόμη, εκτιμώντας ότι το πιο σημαντικό είναι η σωστή κατανομή και αξιοποίηση του χρόνου τους, χωρίς πολλές υπερβολές.
Μια ανάσα από τα 19.250 μόρια και ο Αντώνης Βλαστός ο οποίος συγκέντρωσε 19.249 μόρια (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και στοχεύει επίσης στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, όπως δήλωσε στο typosthes.gr. Όσο για την προσπάθειά του, λέει ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν προέκυψε από διάβασμα μιας χρονιάς αλλά ουσιαστικά ήταν μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από πέρυσι, ενώ σημειώνει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο σύστημα διαβάσματος.
Ο Χρήστος Εδρεμίτογλου συγκέντρωσε 19.074 μόρια (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών).
Συνολικά 29 τελειόφοιτοι και τελειόφοιτες του Κολλεγίου Ανατόλια συγκέντρωσαν στις εξετάσεις βαθμολογία που ξεπέρασε τα 17.500 μόρια, συνεχίζοντας την παράδοση  της αριστείας και των υψηλών ακαδημαϊκών επιδόσεων.
Υψηλά μόρια στις πανελλήνιες του 2018 πέτυχαν μαθητές και μαθήτριες και των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη. Ειδικότερα, οι τρεις που συγκέντρωσαν τα υψηλότερα μόρια είναι οι:Θρασύβουλος Οικονόμου που συγκέντρωσε 19.281 μόρια, Ηλίας Πυλιανίδης με 19.250 μόρια και Σοφία-Ηλέκτρα Σάρρα με 19.219 μόρια.
Ο Τ.Θ. επικοινώνησε με τους δύο πρώτους οι οποίοι μας μίλησαν για τους στόχους τους και τη σχολή που θα επιλέξουν, αλλά και για τη χρονιά που πέρασε και τις προσπάθειες που κατέβαλαν. Ειδικότερα, για μια δύσκολη χρονιά με αρκετές θυσίες, μίλησε ο Θρασύβουλος Οικονόμου, σημειώνοντας παράλληλα ότι η προσπάθεια για να καταφέρεις να γράψεις καλά στις πανελλαδικές είναι πολυετής.
 "Η χρονιά είχε τα πάνω και τα κάτω της αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα το οποίο αφού ήρθε είμαι ευχαριστημένος αρκετά γιατί ανταμείβονται οι κόποι μου", δηλώνει χαρακτηριστικά ο Θρασύβουλος που θα επιλέξει τη σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, καθώς σκέφτεται να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό και τοsoftware engineering. Όπως λέει, και τα προηγούμενα χρόνια είχε ασχοληθεί με τον προγραμματισμό και τα μαθηματικά σε επίπεδο διαγωνισμών, ενώ θεωρεί ότι είναι ένα πτυχίο που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων πάνω στις θετικές επιστήμες και μπορεί να τον βοηθήσει στη μετέπειτα πορεία του.
Από την πλευρά του, ο Ηλίας Πυλιανίδης προσανατολίζεται προς την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ για την πορεία μέχρι το σημερινό αποτέλεσμα λέει πως ήταν δύσκολη, αλλά κατάφερε να φτάσει στη συγκεκριμένη επίδοση τόσο με προσωπική προσπάθεια, όσο και με τη βοήθεια των καθηγητών του. "Οι καθηγητές με βοήθησαν πολύ σε αυτήν την προσπάθεια. Στηρίχθηκα πολύ στην δουλειά που κάναμε στο σχολείο και όχι τόσο στα φροντιστήρια. Επειδή με είχαν προετοιμάσει κατάλληλα τα θέματα ήταν βατά στις πανελλήνιες", αναφέρει.

Από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, σε σύνολο 105 μαθητών 5 μαθητές κατέκτησαν την κορυφή συγκεντρώνοντας πάνω από 19.000 μόρια, 13 μαθητές αρίστευσαν  με  περισσότερα από 18.000 μόρια, 26 μαθητές ξεχώρισαν με περισσότερα από 17.000 μόρια, 44 μαθητές πέτυχαν με περισσότερα από 16.000 μόρια και 57 μαθητές συγκέντρωσαν περισσότερα από 15.000 μόρια.

Αριστούχος και η Αιμιλία Τζώτζα από το λύκειο της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί. Η Αιμιλία συγκέντρωσε 19137 μόρια, όντας πρώτη στο σχολείο της, με μία πολύ σημαντική επίδοση.
«Θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους», δηλώνει πρώτα από όλα η Αιμιλία στο typosthes.gr. «Ήταν μία δύσκολη χρονιά, που απαιτούσε διαρκή προσπάθεια και εγρήγορση», συμπληρώνει.
Στόχος της Αιμιλίας είναι η Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης στο ΑΠΘ, καθώς επιθυμεί να μείνει στην Ελλάδα. Οι βαθμοί της Αιμιλίας με σύνολο μορίων 19137: Νέα Ελληνικά 17,2, Φυσική 20, Βιολογία 19,9,
Χημεία 19. Ο διευθυντής του Λυκείου «Καλαμαρί», κ. Σπύρος Μπαλτογιάννης, δηλώνει στο typosthes.gr πως «πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί, που νιώθω ευτυχής που την είχα μαθήτρια. Χάρηκα ιδιαίτερα που στο μάθημά μου – (σ.σ. φυσική) πήρε 20, αλλά και γενικά με την επιτυχία της». 
typosthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου