ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Έως 15 Φεβρουαρίου η πληρωμή των φόρων με κάρτες στο Taxis Στην τελική ευθεία η λειτουργία της πλατφόρμας



Picture 0 for Έως 15 Φεβρουαρίου η πληρωμή των φόρων με κάρτες στο Taxis

Έως τις 15 Φεβρουαρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή, η οποία θα επιτρέπει στους φορολογούμενους να καταβάλλουν μέσω πιστωτικών καρτών, τις οφειλές τους προς το Δημόσιο, σύμφωνα με πληροφορίες των Φορολογικών Νέων.

Μέχρι στιγμής η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει κάποιος φορολογούμενος, ήταν να δώσει πάγια εντολή μέσω τράπεζας, ωστόσο η συγκεκριμένη πλατφόρμα αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τους πολίτες.
Οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, σε δόσεις, μέσωπιστωτικών, ενώ θα μπορούν να κάνουν και χρήση προπληρωμένων ή χρεωστικών καρτών μέσα από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα υπήρξε ερώτηση βουλευτών προς την ΑΑΔΕ, οι οποίοι έκαναν λόγο για υπέρογκες προμήθειες όσων προσφεύγουν σε γκισέ τραπεζών για την εξόφληση των υποχρεώσεών τους.
Η Αρχή απαντούσε ότι αποτελεί στόχευσή της η  στροφή των φορολογουμένων προς τη χρήση της ηλεκτρονικής τραπεζικής και του διαδικτύου. Μεταξύ άλλων υπενθύμιζε ότι υπάρχει σχετική απόφαση για τη μη χρέωση προμήθειας των τραπεζών στην ΑΑΔΕ, γεγονός που αναμένεται να φέρει έως και 50% εξοικονόμηση στη σχετική δαπάνη, στρέφοντας τους πολίτες στη χρήση πλαστικού χρήματος και δημιουργώντας το περιβάλλον για την περαιτέρω καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
 http://forologikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου