ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Η Ολλανδία καλύπτει ποδηλατόδρομους με ηλιακούς συλλέκτες!

Perierga.gr - Η Ολλανδία καλύπτει ποδηλατόδρομους με ηλιακούς συλλέκτες!


Ένα πράγμα που χαρακτηρίζει την Ολλανδία και την κάνει πιο ξεχωριστή σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, είναι ότι χρήση ποδηλάτων αποτελεί ρουτίνα για τους κατοίκους. Και από ότι φαίνεται
οι Ολλανδοί πάνε ένα βήμα παρακάτω τις «πράσινες» μετακινήσεις, τοποθετώντας στους ποδηλατόδρομούς τους ηλιακούς συλλέκτες.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για το σχεδιασμό και τη χρήση ηλιακών συλλεκτών σε όλο το οδικό δίκτυο της πόλης. Ωστόσο, το πείραμα ξεκίνησε στις λωρίδες που κινούνται τα ποδήλατα. Η τεχνολογία ονομάζεται SolaRoad και αναπτύχθηκε από την ολλανδική εταιρεία TNO.
Perierga.gr - Η Ολλανδία καλύπτει ποδηλατόδρομους με ηλιακούς συλλέκτες! Με βάση μια στρώση από σκυρόδεμα, ηλιακές κυψέλες και ένα στρώμα από ενισχυμένο γυαλί, οι ηλιακοί δρόμοι της Ολλανδίας εκτιμάται ότι θα παράγουν αρκετή ενέργεια περίπου ίση με 54 κιλοβατώρες. Η ενέργεια που θα παράγεται από το δρόμο, σχεδιάζεται να συνδεθεί με το δίκτυο ηλεκτρισμού και να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία προβολέων, φώτων στους δρόμους, στις επιχειρήσεις και στα σπίτια.
Perierga.gr - Η Ολλανδία καλύπτει ποδηλατόδρομους με ηλιακούς συλλέκτες!
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου