ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Συνεχίζεται το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και το 2018 στη Θεσσαλονίκη





Η παράταση του προγράμματος REACT για το 2018 και η συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ της ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης - Συκεών και Καλαμαριάς ανακοινώθηκε
σήμερα σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με την παράλληλη υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2017 στους 3 δήμους οι ωφελούμενοι ήταν 1283 από τους οποίους 597 παραμένουν στα 145 μισθωμένα διαμερίσματα και 686 έχουν αποχωρήσει σε χώρες της ΕΕ με τα προγράμματα μετεγκατάστασης και επανένωσης οικογενειών.
Για το 2018 στόχος του προγράμματος είναι οι 858 ωφελούμενοι σε 163 διαμερίσματα.
Τη νέα χρόνια στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι δήμοι Θερμής και Θερμαϊκού με 47 ωφελούμενους να φιλοξενούνται σε 10 διαμερίσματα.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι το πρόγραμμα προχωρά πολύ καλά και βοηθά στην κοινωνική ενσωμάτωση αυτών των ανθρώπων. Σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη προσφυγική η οποία εξ ορισμού συμμετέχει σε ένα τέτοιο πρόγραμμα.
Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης σημείωσε ότι «η Καλαμάρια ως προσφυγομάνα αγκάλιασε αυτούς τους ανθρώπους από την πρώτη στιγμή στην προσπάθεια που κάνουν να ενταχθούν στην κοινωνία και ότι το προγραμμα εξελίσσεται ομαλά».

Τι είναι το REACT
Σκοπός του προγράμματος REACT είναι να συμβάλει στη συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα, εντοπίζοντας, εγκαθιστώντας και διατηρώντας θέσεις στέγασης σε ιδιωτικά διαμερίσματα και θέσεις στο Κέντρο Αιτούντων Άσυλο – «Φιλοξενείο», για τους ευάλωτους αιτούντες άσυλο, τους υποψήφιους για μετεγκατάσταση/οικογενειακή επανένωση και τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες / δικαιούχους επικουρικής προστασίας. Παρέχει ένα σύνολο υπηρεσιών υποστήριξης και προστασίας (συμπεριλαμβανομένων της χρηματικής ενίσχυσης, διερμηνείας, μεταφοράς και συνοδείας, καθώς επίσης και υπηρεσίες διαχείρισης υγείας, ειδική ψυχοκοινωνική στήριξη παιδιών κ.λ.π.), διαμέσου ενός τοπικού δικτύου των οργανισμών της πόλης της Θεσσαλονίκης, ήτοι των τοπικών αρχών και των μη κυβερνητικών οργανώσεων.
πηγή  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου