ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Μουσικές εκδηλώσεις ... παραμονές και αρχές του νέου χρόνου!




Με χιλιάδες πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό και με τα τραγούδια από τους Imam Baildi θα υποδεχτεί το νέο έτος η πόλη μας. Όσοι βρεθούν στην γιορτή που θα γίνει στην Πλατεία
Αριστοτέλους από τις 8 το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς μέχρι τις πρώτες ώρες από τα ξημερώματα της 1ης Γενάρη θα ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.
Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9fm ο κ. Κωστής Χατζαρίδης, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης "το θέαμα με τα πυροτεχνήματα θα κρατήσει δέκα λεπτά, στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους, μέσα στη θάλασσα θα ανάψουν τα πυροτεχνήματα".
Ο ίδιος είπε ότι "θέλουμε να δώσουμε όσο περισσότερη αίσθηση αισιοδοξίας στον κόσμο για το 2018". "Τα πυροτεχνήματα ανεβαίνουν σε ύψος 250 μέτρων και μπορεί κάποιος να τα δει από όλη την πόλη", ανέφερε και πρόσθεσε ότι "ο κόσμος που θα έρθει στην πλατεία θα είναι σαν μια μεγάλη παρέα".
Τέλος είπε ότι "η εκδήλωση αποτελεί ένα θεσμό για την πόλη κάθε χρόνο και φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους".

Το μουσικό κομμάτι που αποτελεί διοργάνωση του δήμου Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει στις 20.00, με τους Batala Salonica. Το συγκρότημα είναι μέλος ενός διεθνούς γκρουπ κρουστών των Batala Mundo, που αριθμεί περισσότερους από 1500 κρουστούς σε 15 χώρες. Η μουσική τους έχει τις ρίζες της στα παραδοσιακά αφρικάνικα κρουστά με επιρροές από τη Βραζιλιάνικη samba. Χαρακτηριστικό των Batala Salonica, είναι ο έντονος ρυθμός σε συνδυασμό με τις δυναμικές χορογραφίες και την πανδαισία χρωμάτων στα κοστούμια τους.
Από τις 21:00 έως τις 23:00 το πάρτι θα συνεχιστεί με γνωστούς DJs της Θεσσαλονίκης. Μουσική θα παίξουν : ο Yiannis Mitsokapas, ο Dim Zach και η Evridiki ενώ η Anastasia θα συνεχίσει με live performance.
Τέλος τη σκυτάλη θα πάρουν οι Imam Baildi(23.00-1.00
). Το συγκρότημα έγινε γνωστό στο κοινό της πόλης από τα τραγούδια που ερμηνεύει, με επιρροές από την ελληνική αλλά και βαλκανική μουσική παράδοση, και για το πάθος του για μουσικές αναζητήσεις και εξερευνήσεις. Επιπλέον, σε κάθε live εμφάνιση των Imam Baildi, το κοινό συμμετέχει σε ένα εκρηκτικό πάρτι. Πίσω από το σχήμα, βρίσκονται δύο αδέλφια, τέσσερα albums, και οκτώ μουσικοί που έχουν ταξιδέψει μαζί σε πάνω από 22 χώρες. Θα παραμείνουν στη σκηνή για την αλλαγή του χρόνου, στην τελευταία τους εμφάνιση για το 2017, στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Και όλα αυτά με είσοδο μόνο το χαμόγελό σας και την καλή σας διάθεση!

30 χρόνια ΣΔΟΘ
Αν όμως δεν θέλετε να βγείτε την Πρωτοχρονιά, μπορείτε να παρακολουθήσετε την συναυλία που έχει ετοιμάσει για απόψε Σάββατο 30-12-2017 ( ώρα 21.00) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης) η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα έχει και επετειακό χαρακτήρα καθώς η ΣΔΟΘ γιορτάζει τα 30 χρόνια παρουσίας της στα μουσικά δρώμενα της πόλης μας.
Τι έχουν ετοιμάσει τα μέλη της; Ένα εορταστικό πρόγραμμα που δεν περιορίζεται μόνο στον «βασιλιά» του βαλς Johann Strauss αλλά περιλαμβάνει υπέροχες μελωδίες από μια πλειάδα συνθετών.
Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Charles-François Gounod: Βαλς από την όπερα Faust
Carl Maria von Weber: Invitation to Dance, Έργο 65
Dmitri Shoshtakovich: Βαλς Αρ. 2
Emile Waldteufel: The Skater's Waltz, Έργο 183
Franz Lehár: Gold and Silver Waltz, Έργο 79
Pyotr Ilyich Tchaikovsky: Βαλς από τη Λίμνη των Κύκνων
Pyotr Ilyich Tchaikovsky: Το Βαλς των λουλουδιών από τον Καρυοθραύστη
Johann Strauss II: Βαλς Rosen aus dem Süden, Έργο 388
Aram Khachaturian: Masquerade Suite.
Την ΣΔΟΘ θα διευθύνει ο Χάρης Ηλιάδης. Είσοδος: 10 €, 5 €

Πρωτοχρονιά με ελληνική οπερέτα
 
Στη καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υποδέχεται το νέο έτος την 1η Γενάρη ώρα 19.00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τη φρεσκάδα της ελληνικής οπερέτας και με πολλές εκπλήξεις επί σκηνής.
Ο Νίκος Καπέλιος επιμελείται σκηνοθετικά και παρουσιάζει ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα με όλα τα συστατικά μίας καλής οπερέτας, όπως το χιούμορ, τον ερωτισμό, το καυστικό σχόλιο και το γκροτέσκο χαρακτήρα της, αλλά και την κομψότητα και τη γλυκιά νοσταλγία ενός είδους που εμφανίστηκε στην Ελλάδα στις αρχές του περασμένου αιώνα και κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές όλων.
Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει η Ζωή Τσόκανου. Συμμετέχουν οι αγαπημένοι Έλληνες λυρικοί τραγουδιστές Μίνα Πολυχρόνου (σοπράνο), Μαρισία Παπαλεξίου (μεσόφωνος) και Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος).
Συμμετέχουν Χορευτές από την Σχολή Καφαντάρη.
Όσο για το πρόγραμμα; Θα παιχθούν έργα των Σ. Σαμάρα, Θ. Μεταξά, Θ. Σακελλαρίδη, Ν. Χατζηαποστόλου. Επιμέλεια μουσικού υλικού: Γιάννης Τσελίκας – Κέντρο Ελληνικής Μουσικής.
Είσοδος: Πλατεία 15 €, Εξώστης 10 €, Μειωμένο 5 €. Προπώληση : από το www.tsso.gr.
Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου: Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ..

«100 τσιγγάνικα βιολιά»
 
Τι δουλειά έχουν «100 τσιγγάνικα βιολιά» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης; Θα το μάθουμε αν πάμε σε μία από τις τρεις συναυλίες που θα δώσει η The Budapest Gypsy Symphony Orchestra στις 5 (στις 21.00) και 6 Γενάρη (στις 17.00 και στις 21.00). Ετοιμαστείτε να ακούσετε 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και 100 απίθανους δεξιοτέχνες που θα μας δώσουν μια ιδέα από το πώς παίζουν μουσική οι τσιγγάνοι.
Σημειώστε πως το όνομα της Ορχήστρας στα ουγγρικά είναι «Szaztagu Ciganyzenekar», που σημαίνει «100μελής Τσιγγάνικη Ορχήστρα»: 100 μουσικοί που παίζουν ενστικτωδώς, χωρίς παρτιτούρα, μακριά από κάθε πρωτόκολλο. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ντυμένοι με ουγγρικές παραδοσιακές στολές, οι μουσικοί της Ορχήστρας παρουσιάζουν τσιγγάνικες μελωδίες του Bela Radics, του Grigoras Dinicu, του Ferenc Herkel και του Vittorio Monti. Στο δεύτερο μέρος, με σμόκιν, ερμηνεύουν σπουδαία κλασικά έργα του Johannes Brahms, του Georges Bizet, του Frantz Liszt, του Pyotr Tchaikovsky, του Jacques Offenbach, του Pablo de Sarasate και του Johann Strauss Πατέρα και Υιού.
Είσοδος: 65, 55, 40, 30, 20 ευρώ. Πληροφορίες – κρατήσεις:2310 895 938, WWW.TCH.GR.

Γεωργία Νταγάκη με κρητική μουσική
 
Η Γεωργία Νταγάκη παίρνει τα τραγούδια και τη λύρα της και ανεβαίνει  Θεσσαλονίκη στο club του Μύλου(Ανδρέου Γεωργίου 56), το Σάββατο 6 Ιανουαρίου.
Η ερμηνεύτρια και μουσικός από την Κρήτη, θα παρουσιάσει τη νέα της μουσική της παράσταση στην πόλη μας.
Το πρώτο μέρος του προγράμματος θα περιλαμβάνει τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας, από τα πιο πρόσφατα “Ποια δύναμη” και “Σύννεφο θα γίνω” μέχρι τα παλαιότερα “Δε λέει η καρδιά να μάθει” και “Σκέτος εγώ” ενώ δεν θα λείπει και το σήμα – κατατεθέν της, η λύρα, με την οποία θα παίζει πρωτότυπες διασκευές από την Κρήτη και την «Πετροπέρδικα» μέχρι το Λiβερπουλ και το “ELEΑNOR REGBY” των Beatles.
 Το δεύτερο μέρος θα είναι καθαρά επικοινωνιακό με τραγούδια δημιουργών όπως οι Ξαρχάκος, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Τζαβέλας, Κραουνάκης, Νικολακοπούλου, Αφροδίτη Μάνου, Σαββόπουλος, Δουρδουμπάκης κ.α.
Ώρα προσέλευσης: 21:30. Προπώληση (από Σάρωθρον, Ηλιοτρόπιο, Διώφορον, Jollity, Πρίγκηπος): 8€, Ταμείο: 10€. Τηλ κρατήσεων: 2310.510081. 6949950530

Ο Γιώργης Χριστοδούλου τραγουδάει Αττίκ
 
O Γιώργης Χριστοδούλου παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι…. και άλλες ιστορίες» για δύο μόνο παραστάσεις, στις 6 και 7/1 ώρα 21.00 στο Θέατρο Αθήναιον (μικρή σκηνή Βασ. Όλγας 35).
Τα άγνωστα "χαμένα" τραγούδια του Αττίκ από την εποχή που αυτός ζούσε στο Παρίσι, οι ελληνικές επιτυχίες του που ακολούθησαν, οι έρωτες και η ζωή του ξετυλίγονται στο πρώτο μέρος της βραδιάς, ενώ στο δεύτερο, ο Γιώργης με τη ζεστή φωνή του και τις αφηγήσεις του, ζωντανεύει την ατμόσφαιρα των παλιών καμπαρέ του μεσοπολέμου. "Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά", "Πόσο λυπάμαι", "Πάμε σαν άλλοτε", "Ζητάτε να σας πω" και τόσα άλλα, κάθε τραγούδι και μια μοναδική ιστορία.
Στο πιάνο και το ακορντεόν ο Χάρης Σταυρακάκης. Προπώληση:  Public, Ticketservices, ταμείο του θεάτρου (2310 832060). Τιμές εισιτηρίων (από 26/12): 15€ | 13€ φοιτητικό, ανέργων.

Το «Μamma mia» στη Θεσσαλονίκη
 
Το διάσημο μιούζικαλ «Mamma mia» των Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus & Catherine Johnson με τη Δέσποινα Βανδή που πέρυσι έσπασε τα ταμεία στην πρωτεύουσα έρχεται και στην πόλη μας, στο Θέατρο Ράδιο Σίτυ από 24 Γενάρη 2018 σε απόδοση κειμένου-στίχων-σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου. MAMMA MIA πώς ν’ αντισταθώ… ΞΑΝΑ!
Τι θα δείτε; Η ιστορία ξεκινάει όταν η κόρη της Donna, Sophie αναζητά τον πραγματικό της πατέρα για να τον καλέσει στο γάμο της. Τι θα συμβεί όταν αντί για έναν, ανακαλύψει τρεις υπέροχους μπαμπάδες; Η Donna δεν έχει ιδέα για όλα αυτά και η περιπέτεια αρχίζει!
Πρωταγωνιστούν: Δέσποινα Βανδή, Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα και ο Άρης Μακρής. Προπώληση: http://tickets.theatroakropol.gr και https://www.viva.gr/tickets/theater/theatroakropol/mammamia/

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου