ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Λοταρία αποδείξεων: Έγινε η κλήρωση, πώς θα δείτε αν κερδίσατε

undefined
Διενεργήθηκε νωρίτερα η κλήρωση στη λοταρία του υπουργείου Οικονομικών.

Οι φορολογούμενοι που μπήκαν στην ειδική εφαρμογή  έχουν ήδη λάβει ενημερώσεις αν οι λαχνοί τους βρίσκονται μεταξύ των 1.000 τυχερών που κερδίζουν τα 1.000 ευρώ.
Αν κανένας λαχνός σας δεν κερδίζει, τότε βγαίνει ένα μήνυμα που λέει «Α/Α και λαχνός που κερδίζει: 0». Επίσης, αν γνωρίζετε τον αύξοντα αριθμό των λαχνών σας, δείτε το συνημμένο αρχείο με τους αριθμούς που κληρώθηκαν.
Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε στο Taxisnet.
Πώς θα τα πάρετε τα 1.000 ευρώ;
Το χρηματικό έπαθλο πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσετε για το σκοπό αυτό στο περιβάλλον TAXISnet και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεστε ως ο μόνος ή ο πρώτος δικαιούχος.
Σε περίπτωση επάθλου σε είδος, αυτό θα αποσταλεί στη φορολογική σας κατοικία ή θα σας παραδοθεί ιδιοχείρως, μετά από σχετική συνεννόηση.
Και αν – για κάποιο λόγο που λίγοι θα καταλάβουν- δεν θέλετε να πάρετε τα 1.000 ευρώ
Έχετε το δικαίωμα, οποτεδήποτε, να ζητήσετε να εξαιρεθείτε από το πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων.
Μπορείτε επίσης να αποποιηθείτε το έπαθλο που κερδίσατε σε συγκεκριμένη κλήρωση, εντός τριών μηνών από τη διενέργειά της, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στη ΔΗΛΕΔ. Σε περίπτωση τέτοιας αποποίησης, το έπαθλο διατίθεται στον 1ο, 2ο κοκ δικαιούχο, κάτοχο του αντίστοιχου αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών στη λοταρία συμμετείχαν 4,5 εκατ. ΑΦΜ από 8 εκατ. συναλλαγές συνολικής αξίας 2,1 δισ. ευρώ.
Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι «αποφασίσαμε με την αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία να μοιράσουμε 12 εκατομμύρια το χρόνο για τους πολίτες , 1.000 ευρώ για χίλιους πολίτες». 

Σημείωσε επίσης ότι τα χρήματα αυτά δεν λογίζονται ως εισόδημα άρα είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα. 

«Στόχος μας είναι να επιβραβεύσουμε τη χρήση ηλεκτρονικού χρήματος από τα μετρητά. Με την ίδια λογική έχουμε συνδέσει αφορολόγητο αγροτών συνταξιούχων και μισθωτών με ψηφιακές πληρωμές».

Η κυρία Παπανάτσιου σημείωσε ακόμα ότι η αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος (πιστωτικές, χρεωστικες, προπληρωμένες κάρτες, συναλλαγες e-banking) οδήγησαν στα πρώτα αποτελέσματα στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής, καθώς τα έσοδα από ΦΠΑ στο εννιάμηνο του 2017, αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015 (ή κατά δύο δισ. ευρώ). Αντίστοιχα είπε έχει γίνει και στην Πορτογαλία με αντίστοιχα αποτελέσματα.

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής είπε ότι η λοταρία εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική για τη φορολογική συμμόρφωση. «Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη αλλά θέλουμε την τύχη σύμμαχό μας για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Ο κ. Πιτσιλής έκανε γνωστό ότι οι επιτηδευματίες θα κληθούν να δηλώσουν λογαριασμό για να μετέχουν στην κλήρωση. Παράλληλα σημείωσε ότι οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με μηνύματα και ότι όλοι οφείλουν να δηλώσουν τα email τους.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου