ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

«Ασφυξία» λόγω έργων μετρό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης-Ποιοι δρόμοι κλείνουν (VIDEO)

«Ασφυξία» λόγω έργων μετρό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης-Ποιοι δρόμοι κλείνουν (VIDEO)



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για δύο μήνες θα κλείσει η Βενιζέλου στο νότιο τμήμα, τον Οκτώβριο του 2018 κλείνει το κομμάτι πάνω από την Εγνατία. Ο σταθμός θα είναι έτοιμος το 2022.
Ενημερωτική σύσκεψη στα γραφεία της Αττικό Μετρό για τον σταθμό Βενιζέλου παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικωστα, προέδρων επιμελητηρίων, του ΟΑΣΘ και της διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονικη Κατερίνας Νοτοπουλου.
Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό δηλωσε ότι απο τις αρχές του 2018 θα ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Βενιζέλου. Όπως είπε σε πρώτη φάση οι 3 λωρίδες θα γίνουν στη δυο και στη συνέχεια μια (1) και η πρώτη φορά που θα κλείσει το νότιο τμήμα (κάτω απο την Εγνατία) θα είναι το καλοκαίρι του 2018 για δυο μήνες σε εποχή (Ιουλίο - Αύγουστο) όπου δεν υπάρχει μεγάλος κυκλοφοριακής φόρτος. Στη συνέχεια αυτό το κομμάτι θα ανοίξει και τον Οκτώβριο θα κλείσει για ένα αντίστοιχο μικρό διάστημα και το πάνω μέρος του δρόμου. Τόνισε ότι οι εργασίες θα γίνουν τμηματικά δηλαδή πρώτα στο ένα κομμάτι και μετά στο άλλο ενώ επανάλαβε ότι η Εγνατία δεν θα κλείσει. Σημείωσε ότι ο σταθμός της Βενιζέλου θα είναι έτοιμος τέλη του 2021 αρχές 2022.
Για την απομάκρυνση των λαμαρινων τόνισε ότι σε αλλά σημεία όπου τα έργα έχουν προχωρήσει οι λαμαρίνες απομακρύνονται. Πιο συγκεκριμένα ανάφερε τη μοναστηριού στο ΣΣ και στο Βαρδάρη στην Πλατεία Ελευθερίας. Όπως τόνισε απο το νέο έτος θα αποδώσει η μοναστηριού στη κανονική κυκλοφορία και το ίδιο θα γίνει και στη Δελφων.
Ο δημαρχος Θεσσαλονίκης δηλωσε "όταν γίνεται ένα τόσο μεγάλο έργο σαν του ΜΕΤΡΟ το να μην χαλάσει η ζαχαρένια δεν είναι η σωστή αντιδραση".
Ο Απόστολος Τζιτζικωστα επισήμανε ότι η ΠΚΜ είναι παρούσα για να πιέσει ώστε το έργο να μην ξεφύγει απο το χρονοδιάγραμμα "αρκετά ταλαιπωρήθηκε η θεσσαλονικη" δηλωσε χαρακτηριστικά.
Αντιδράσεις επιμελητηρίων 
Ο πρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητηρίου δηλωσε ότι το Επιμελητήριο δεν συμφωνεί και έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις του εδώ και καιρό. "Το ΜΕΤΡΟ το αγαπήσαμε απο το ξεκίνημα του το 2016 δεν μπορεί όμως οι επαγγελματίες να έχουν υποστεί όλα τα προβλήματα εξαιτίας του ότι θελουμε να έχουμε ΜΕΤΡΟ απο κέντρο της Αθήνας" υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Παναγιώτης Παπαδόπουλος  δηλωσε τα εξής: «Το πρόβλημα των επιχειρηματιών είναι διαρκείας. Θεωρούμε ότι πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει σε όλο τον τον επιχειρηματικό κόσμο που ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια με τα έργα μετρό. Πρέπει επιτελούσαν τελειώσουν αυτά τα έργα. Έχουμε ζητήσει πολλές φορές αντισταθμιστικά, μας έχουν υποσχεθεί ότι θα το δουν θετικά. Ελπίζουμε ότι με την ολοκλήρωση των έργων κι την απόδοση της ελεύθερης πρόσβαση στα καταστήματα πιστεύω θα δει κι το μέτρο πως μπορεί αποζημιώσει όλους αυτούς τους επιχειρηματικές από πλευράς ζημίας».
  ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || mylonasthan@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου