ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΚΟΜΗ 2.000 ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ








Με τη συμμετοχή και υποστήριξη δεκάδων φορέων, θεσμών και οργανισμών διοργανώνεται αυτό το Σάββατο το μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτι της πόλης.


Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι ετοιμασίες για «το μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτι της πόλης», τον Protergia 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετοχές στον φετινό αγώνα δρόμου ξεπέρασαν τα 18.000 άτομα. Συγκεκριμένα, 12.807 άτομα έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή στον αγώνα 5χλμ και 3.477 στον Ημιμαραθώνιο. Επιπλέον 2.000 άτομα θα συμμετάσχουν ως τελευταίες εγγραφές. Οι επιπλέον 2.000 θέσεις θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας στο Κέντρο Εγγραφών, στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-Helexpo, κατά το διήμερο Πέμπτη 12 Οκτωβρίου και Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, τις ώρες 10:00 - 19:00.

Κατά τη σχετική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, η νέα πρόεδρος του ΜΕΑΣ Τρίτων, Χριστίνα Καραμίχου, ευχαρίστησε τα άλλα μέλη της διοργάνωσης για την τιμή να αναλάβει την προεδρεία. «Όλοι οι φορείς είναι κοντά μας και μας βοηθούν, εύχομαι να φτάσουμε τον Ημιμαραθώνιο πολύ μακρυά!», τόνισε η ίδια.

Εκπροσωπώντας τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού Γιώργος Δημαρέλος συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης που αναδεικνύεται μέσα από τη διοργάνωση, ενώ επεσήμανε τη σπουδαία ενίσχυση των συνεργαζόμενων φορέων. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Θάνος τόνισε πως ο Ημιμαραθώνιος συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης και πως θα πρέπει το υλικό του αγώνα να προβληθεί ακόμη περισσότερο στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του πλούσιου προγράμματος πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων της πόλης. Ευχές για την επιτυχία και ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης μετέφερε εκ μέρους της υφυπουργού Εσωτερικών, Μαρίας Κόλλιας-Τσαρουχά η Αφροδίτη Λαϊνάκου.

Τη διοργάνωση στηρίζει και η ΔΕΘ-Helexpo καθώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος, Τάσος Τζήκας, ο φορέας δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στα πολιτιστικά και τα αθλητικά δρώμενα της πόλης. Ο κ. Τζήκας από κοινού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ, Κυριάκο Ποζρικίδη και εργαζομένους της ΔΕΘ, θα τρέξουν στους αγώνες των 5 χλμ αλλά και στον Ημιμαραθώνιο.

Εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που παρέστη στην συνέντευξη Τύπου εξήρε τη διοργάνωση και ανέφερε πως η ΓΓ ετοιμάζει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο στο οποίο θα συμπεριληφθούν οι Αγώνες Δρόμου καθώς και μια Διεύθυνση για τον Αθλητικό Τουρισμό που θα στηρίξει το δρομικό κίνημα.

«Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από τη στήριξη που δεχόμαστε από όλους τους φορείς και από τη μέχρι στιγμής πορεία των εργασιών», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννης Ποδιώτης. Ο ίδιος απαρίθμησε τους φορείς που στηρίζουν τον αγώνα και παρουσίασε τους χορηγούς, ανάμεσα στους οποίους είναι και αρκετοί νέοι. Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βούλα Πατουλίδου, έστειλε επίσης το μήνυμα ότι το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα μεγαλώνει και ευχαρίστησε όλους τους συνδιοργανωτές.

Παρέμβαση στην συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησε και η Έλενα Ράπτη, ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και Εμπειρογνώμονας στο κοινό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στον αθλητισμό. Μέλη της καμπάνιας θα διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια, παιδικά παραμύθια και κινούμενα σχέδια, στους συμμετέχοντες του Ημιμαραθωνίου.

Το μήνυμα της στήριξης διοργανώσεων που έχουν τόσο σημαντικό όφελος προς την κοινωνία έστειλαν η εκπρόσωπος της Protergia, Νίνα Μπερουμπή και της Aegean, Ειρήνη Σιδηροπούλου. Εν συνεχεία ο Διευθυντής του Ημιμαραθωνίου, Δρόσος Χριστόπουλος, αφού απέσπασε τα εύσημα για την επιτυχία της διοργάνωσης, δήλωσε: «Δεν έκανα τίποτα παραπάνω από το να καταφέρω να πείσω όλους τους φορείς να φτιάξουμε μαζί κάτι σπουδαίο» και πρόσθεσε: «Εύχομαι κάθε χρόνο να έχουμε ακόμη περισσότερες συμμετοχές από το εξωτερικό και να ωθηθούν ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας να ενταχθούν στον αθλητισμό Υγείας».

Τέλος, παρουσιάστηκαν κάποιοι από τους αθλητές - πρεσβευτές που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Ο Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, τόνισε τη σημασία που έχει η ενθάρρυνση απ’ το κοινό για την αντοχή των αθλητών: «Στην προηγούμενη συμμετοχή μου, έπαιρνα απίστευτο κουράγιο όταν άκουγα τις επευφημίες του κοινού και ελπίζω και φέτος ο κόσμος να είναι εξίσου ενθουσιώδης», είπε.

Οι αγώνες

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο αγώνες. Ο νυχτερινός Ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει με τη δύση του ήλιου, στις 18:45 από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου) και οι δρομείς ακολουθούν την εξής διαδρομή: Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφόρος Νίκης, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, αναστροφή 180◦ στο ύψος της Γεωργίου Παπανδρέου, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, στροφή δεξιά επί της Γ’ Σεπτεμβρίου, στροφή αριστερά και είσοδος στην Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, στροφή 180◦ και είσοδος στην Καρατάσου, Κουντουριώτου, όπου οι δρομείς ολοκληρώνουν την πρώτη στροφή. Οι δρομείς διανύοντας την συγκεκριμένη διαδρομή δύο φορές τερματίζουν κινούμενοι επί της Λεωφ. Νίκης μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Κατά μήκος της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου (ανά 2,5 χλμ.) θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των ημιμαραθωνοδρόμων. Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται στην Εκκίνηση, στον Τερματισμό καθώς και στους σταθμούς υποστήριξης της διαδρομής, μετά το 5ο χλμ. Ακόμη, ισοτονικό ποτό θα διατίθεται στο 7,5ο χλμ., στο 15ο χλμ. και στον τερματισμό ενώ στο 10ο χλμ θα διατίθεται ενεργειακό ρόφημα (τζελ). Στον τερματισμό θα διατίθεται νερό, ισοτονικό ποτό, χυμός, μπάρα δημητριακών και μπανάνα. Ιατρική υποστήριξη θα υπάρχει στην αφετηρία, στον τερματισμό και σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής. Χημικές τουαλέτες θα υπάρχουν στην αφετηρία, στον τερματισμό και σε σταθμούς της διαδρομής. Ακόμη, οι δρομείς θα απολαμβάνουν μουσική ενθάρρυνση από ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, καθώς και από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Σίνδου, τη Φιλαρμονική του δήμου Θεσσαλονίκης και ομάδες κρουστών.

Η εκκίνηση για τον Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5χλμ, θα δοθεί στις 21:15 από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου). Η διαδρομή των 5 χλμ ακολουθεί τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο (όλη η διαδρομή συντρέχει τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, έχοντας κοινό σημείο τερματισμού τον Λευκό Πύργο).

Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται στην Εκκίνηση και στον Τερματισμό, ενώ στον Τερματισμό θα προσφέρεται επίσης, χυμός, μπάρα δημητριακών και μπανάνα. Χημικές τουαλέτες θα υπάρχουν στην αφετηρία, στον τερματισμό και σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής. Ιατρική υποστήριξη επίσης θα υπάρχει στην αφετηρία, στον τερματισμό και σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής.

Παράλληλα, λίγο νωρίτερα από την έναρξη του Ημιμαραθωνίου, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, 14 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει το Walk For Freedom 2017, μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση κατά της εμπορίας ανθρώπων. Φορώντας μαύρα ρούχα, περίπου 1.100 άτομα θα περπατήσουν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έως τον Λευκό Πύργο, για να διαδώσουν αυτό το τόσο σοβαρό κοινωνικό μήνυμα. Την εκδήλωση διοργανώνει η ομάδα Α21.

Στο πλαίσιο του αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή πραγματοποιεί διαγωνισμό: Οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν στο Instagram φωτογραφία από την ώρα της προπόνησής τους, χρησιμοποιώντας το hashtag #nightrun17 και να μπουν στην κλήρωση για να κερδίσουν ένα απο τα πέντε ζευγάρια επαγγελματικών αθλητικών παπουτσιών. Οι πέντε φωτογραφίες με τα περισσότερα likes στο Instagram, έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 12 Oκτωβρίου, θα κερδίσουν από ένα ζευγάρι.

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - Thessaloniki Night Half Marathon
πριν από 2 εβδομάδες περίπου
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ! Ανέβασε στο INSTAGRAM μια photo από την ώρα της προπόνησης σου χρησιμοποιώντας το hashtag #nightrun17 και μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις ένα απο τα 5 επαγγελματικά παπούτσια Νewton Running!
Oι 5 φωτογραφίες με τα περισσότερα likes στο Instagram έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 12 Oκτωβρίου, θα κερδίσουν ένα απο τα 5 σούπερ επαγγελματικά παπούτσια Νewton Running!



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου