ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΣΤΙΣ 7 - 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Tην επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα είχε πρώτη αποκαλύψει η Voria.gr με αποκλειστικό δημοσίευμά της στις 24 Ιουλίου.


Στις 7 - 8 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με πηγή της γαλλικής προεδρίας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα είχε πρώτη αποκαλύψει η Voria.gr με αποκλειστικό δημοσίευμά της (δείτε εδώ).

Ό νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Voria.gr, πρόκειται να επισκεφθεί όχι μόνο την Αθήνα, αλλά πιθανότατα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχει θέληση στήριξης των γαλλικών επενδύσεων στη χώρα μας. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Μακρόν θέλει να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη ακριβώς επειδή ο γαλλικός όμιλος της CMA CGM (μέσω της Terminal Link) είναι ένας από τους τρεις εταίρους της κοινοπραξίας που αναμένεται να αναλάβει στους επόμενους μήνες το management της ΟΛΘ Α.Ε. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Μακρόν αναζητεί τη δημιουργία μομέντουμ που θα οδηγήσει στην εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ο Μακρόν ήταν ανάμεσα στους ευρωπαίους ηγέτες που τάχθηκαν υπέρ μιας ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα, με το σκεπτικό πως μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει στην ταχύτερη ανάκαμψη της χώρας. Ο ίδιος έχει πιέσει τους περιφερειακούς ομολόγους του να υιοθετήσουν μια πιο φιλόδοξη προσέγγιση σε ζητήματα όπως η συνεργασία για την ευρωπαϊκή άμυνα και η φορολογική εναρμόνιση, ενώ έχει ήδη πάρει θέση υπέρ των αλλαγών σε κάποιες ευρωπαϊκές συνθήκες, οι οποίες, όπως έχει δηλώσει, δεν θα πρέπει να θεωρούνται ταμπού.

Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά προετοιμάζεται ήδη για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου.




Πηγή: http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου