ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Τσίπρας: Προσλήψεις το 2018 μέσω ΑΣΕΠ


Τσίπρας: Προσλήψεις το 2018 μέσω ΑΣΕΠ


Η εθνική στρατηγική για την Διοικητική Μεταρρύθμιση περιλαμβάνεται στον συνολικό σχεδιασμό για την μεταμνημονιακή Ελλάδα, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Μουσείο Μπενάκη.

«Σήμερα παρουσιάζουμε μια μεταρρύθμιση που θα βάλει τα θεμέλια για το ελληνικό κράτος των επόμενων γενεών», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως η διοικητική μεταρρύθμιση «θα βάλει τα θεμέλια για το κράτος της προσφοράς και της πραγματικής υπηρεσίας στον πολίτη, το κράτος που δεν θα έχει καμία σχέση με ότι βιώσαμε ως σήμερα και με ότι γνωρίζουμε ώς σήμερα».
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «το δημόσιο στα χρόνια της κρίσης έγινε το αποπαίδι που του φόρτωσε το δικομματικό σύστημα τα λάθη και τις αμαρτίες του». Πάντως, αποτίμησε θετικά την ίδρυση από προηγούμενες κυβερνήσεις του ΑΣΕΠ, των ΚΕΠ, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και της Διαύγειας, κάνοντας ωστόσο λόγο για αποσπασματικά μέτρα.
«Από τα μέσα του 2018 θα προχωρήσουμε γραπτούς διαγωνισμούς για την προσέλκυση νέων πτυχιούχων στον δημόσιο» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. O Αλέξης Τσίπρας είπε ότι στόχος της κυβέρνησης του είναι να σταματήσει το brain drain.
Είπε ακόμα ότι οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είναι λίγοι σε σχέση με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων στις χώρες του ΟΟΣΑ και σημείωσε επίσης ότι οι υπάλληλοι του δημοσίου είναι... μεγάλης ηλικίας.
Τους προσεχείς μήνες η Ελλάδα θα καταστεί μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που η διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένη, είπε ο επίσης ο Πρωθυπουργός.
Καταλήγοντας, επεσήμανε πως όσοι επιθυμούν μικρό κράτος που θα παρεμβαίνει ελάχιστα, θέλουν τα συμφέροντα να δρουν ανεξέλεγκτα.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου