ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ανοιξε ο δρόμος για προσφυγή κατά του νόμου κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ





Άνοιξε χθες ο δρόμος για τους μετόχους και τη διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης να προσφύγουν για την ακύρωση του νόμου που ψηφίστηκε και αφορά την
κρατικοποίηση των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, με ουσιαστική κατάργηση του ΟΑΣΘ. Χθες δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με το νέο νόμο των δημόσιων, πλέον, συγκοινωνιών.
Σύμφωνα με όσα έχει διαμηνύσει η διοίκηση του ΟΑΣΘ το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου είναι αντισυνταγματικό και καταργεί συμφωνίες που έχουν συναφθεί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις για το ρόλο και τη λειτουργία του Οργανισμού. Εχει αναφερθεί μάλιστα, ότι θα κινηθούν νομικά για την ακύρωση του νόμου.
Την ίδια ώρα, η διοίκηση του ΟΑΣΘ εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας όσα υποστηρίζονται σε μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στις εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης από τον γενικό γραμματέα Μεταφορών περί μετακίνησης οικονομικών στοιχείων από τα γραφεία του Οργανισμού. “Τα δημοσιεύματα με αναφορές περί δήθεν εξαφάνισης οικονομικών στοιχείων του ΟΑΣΘ είναι ψευδή και αποτελούν κακόβουλη και απαράδεκτη ενέργεια, εντασσόμενη στη γενικότερη εναντίον του επίθεση. Το αληθές είναι, ότι ο ΟΑΣΘ διατηρεί πλήρες και οργανωμένο αρχείο από της ιδρύσεώς του, το οποίο επανειλημμένα έχει τεθεί στη διάθεση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, ιδίως κατά τα τελευταία έτη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που στάλθηκε χθες από τη διοίκηση του Οργανισμού.
Μάλιστα, αφήνεται να εννοηθεί, ότι ο Οργανισμός θα κινηθεί και νομικά για τα δημοσιεύματα σχετικά με τις ενέργειες του γενικού γραμματέα Μεταφορών με τη μηνυτήρια αναφορά. “Ενόψει των ανωτέρω, ο ΟΑΣΘ επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός του κατά των ‘εμπνευστών’ και ‘εκτελεστών’ του ως άνω σχεδίου που μοναδικό σκοπό έχει να κατασυκοφαντήσει για ακόμη μία φορά τον ΟΑΣΘ και τη νόμιμα εκλεγμένη διοίκησή του”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Mακεδονία» την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017
http://makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου