ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά το υπουργείο Μεταφορών για ΟΑΣΘ - Καταγγελία για απομάκρυνση πολύτιμων οικονομικών εγγράφων

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά το υπουργείο Μεταφορών για ΟΑΣΘ - Καταγγελία για απομάκρυνση πολύτιμων οικονομικών εγγράφων

Έγγραφη καταγγελία του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών Αθ. Βούρδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατά του ΟΑΣΘ. 

Ο Γενικός Γραμματέας ζητά να διαταχθεί έρευνα για απομάκρυνση από την διοίκηση του ΟΑΣΘ πολύτιμων οικονομικών εγγράφων και να γίνουν οι δέουσες κινήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της ThessNews ο κ. Βούρδας έγινε αποδέκτης καταγγελιών από την περασμένη Παρασκευή περί μεταφοράς οικονομικών αρχείων του ΟΑΣΘ.
«Ο ΟΑΣΘ έχει στην κατοχή του τα πλήρη φορολογικά και άλλα αρχεία του. Τα τρέχοντα τα έχει στην οδό Παπαναστασίου και τα παλιότερα στον Φοίνικα» εξηγεί στην ThessNews ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης. «Αν δεν πρόκειται για την συνήθη διαδικασία μεταφοράς και έγινε κάτι άλλο, τότε είναι απαράδεκτο και καλώς επεμβαίνει ο εισαγγελέας» σχολιάζει ο κ. Τσερμενίδης.
Υπενθυμίζεται ότι στο νομοσχέδιο προβλέπονται αυστηρές ποινές, ακόμα και με φυλάκιση τριών ετών για όποιον αποκρύπτει ή αφαιρεί έγγραφα και στοιχεία καθώς ο ΟΑΣΘ με την δημοσίευση σε ΦΕΚ του νόμου Σπίρτζη, γίνεται κρατικός και περνά στο δημόσιο η περιουσία του με τον οργανισμό να τίθεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

«Δεν έγινε καμία μεταφορά»
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Δεν έγινε καμια μεταφορά φακέλων» υποστηρίζει μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης.
«Απλά υπάρχει μία κινητικότητα των μετόχων. 336 μετοχές είναι ονομαστικές κι έρχονται οι μέτοχοι να τις πάρουν στο σπίτι τους» συμπλήρωσε ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν τον ενημέρωσε και δεν επικοινώνησε μαζί του ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας.

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || sirmatsis@gmail.com
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου