ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- Θεσσαλονίκη: Κλειστή λόγω εργασιών αύριο η Αγίων Πάντων  - Κορωνοϊός: 248 νέα κρούσματα - 14 νεκροί, 296 οι διασωληνωμένοι   - Κορωνοϊός: 1.007 νέα κρούσματα, 41 θάνατοι, 481 διασωληνωμένοι  - Lockdown: Νέο όριο σε επιβάτες ταξί από σήμερα - Σηκώνουν ρολά τα ΟΠΑΠ PLAY  - Self test για όλους από σήμερα: Μέχρι πότε το δηλώνουν εργαζόμενοι - Τι ισχύει  - Νέα μέτρα: Τι ισχύει για κυκλοφορία, Δημόσιο, σούπερ μάρκετ, εστίαση, λιανεμπόριο (ΦΕΚ)  - Η Ιταλία ο μεγάλος νικητής της Eurovision! Ποια θέση κατέλαβε η Ελλάδα   - O ΠΑΟΚ Κυπελλούχος Ελλάδος 2020-2021! 1-2 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ!   - Κορωνοϊός: 1.505 νέα κρούσματα, 37 νεκροί και 586 διασωληνωμένοι  - Δύο self tests από Δευτέρα για όλους τους εργαζόμενους  - Έκδοση ΑΦΜ και κλειδάριθμου μέσα σε λίγα λεπτά μέσω βιντεοκλήσης  - Τί αλλάζει σε 8ωρο, υπερωρίες, απολύσεις, απεργίες, άδειες και Κυριακές  - Self test στον ιδιωτικό τομέα: Σε ποιους κλάδους είναι υποχρεωτικά, πότε «πέφτει» πρόστιμο  - Self tests σε ιδιωτικό τομέα: Ποιοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά και πού δηλώνονται τα αποτελέσματα  - Κατώτατος μισθός: Τι προτείνει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ   - Τι θα γίνει φέτος με τις φορολογικές δηλώσεις -Πότε θα τις υποβάλλουμε  - Τι αλλάζει στις απεργίες σε ΔΕΚΟ με την «ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία» - «Ροκανίζονται» τα συνδικαλιστικά προνόμια  - ΟΠΕΚΑ: Πότε μπαίνουν τα λεφτά για ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου, γέννας, προνοιακά επιδόματα Μαΐου  - Τέλος η αργία της Κυριακής για 7 νέους κλάδους  - Κορονοϊός: 2.461 νέα κρούσματα - 737 οι διασωληνωμένοι - 68 νεκροί σε 24 ώρες   - Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοικτά τα κομμωτήρια, τα καταστήματα τροφίμων και το λιανεμπόριο την Κυριακή   - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ   - Πρώτη Μαΐου Εργατική Πρωτομαγιά  - Πρωτομαγιά: Η γιορτή των λουλουδιών  - ΟΑΕΔ: Πότε αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις - Ποιοι είναι δικαιούχοι     By The best widgets

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Πρόχειρο φαγητό: Τρία επικίνδυνα συστατικά που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε



Πρόχειρο φαγητό: Τρία επικίνδυνα συστατικά που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε
Αν νιώσετε μία έντονη επιθυμία να πέσετε με τα μούτρα στη σακούλα με τα πατατάκια ή το κουτί με τα μπισκότα, κάντε το χωρίς τύψεις.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού μία στο τόσο, αποτελεί μέρος της στρατηγικής για τη διατήρηση υγιούς σχέσης με το φαγητό.
Σε διαφορετική περίπτωση, η πλήρης εξάλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε προβληματική διατροφική συμπεριφορά.
Ακόμη κι έτσι όμως, υπάρχουν κάποια συστατικά στις πρόχειρες τροφές, που καλό θα ήταν να τα διαγράψετε οριστικά, αφού μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχουν στην υγεία σας.

Τρανς λιπαρά

Τα τρανς λιπαρά αυξάνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, ακριβώς όπως τα κορεσμένα λιπαρά, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν την καλή χοληστερόλη που προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις. Παράλληλα, αυξάνουν τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό, η οποία αποτελεί αιτία πολλών παθήσεων, μεταξύ των οποίων και ο καρκίνος.
Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί συχνά τα τρανς λιπαρά, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα προϊόντα και καλύτερη υφή.
Και αν και πολλοί κατασκευαστές τροφίμων έχουν ήδη αρχίσει να τροποποιούν τον τρόπο παρασκευής των προϊόντων τους χρησιμοποιώντας άλλες τεχνικές και όχι την υδρογόνωση, που παράγει βλαβερά λιπαρά, τα τρανς λιπαρά εξακολουθούν να υπάρχουν σε πολλά ακόμη τρόφιμα.
Food Label

BHA και BHT

Η βουτυλιωμένη υδροξυανισόλη (ΒΗΑ) και η βουτυλιωμένη υδροξυτολουένη (ΒΗΤ) είναι συντηρητικά που χρησιμοποιούνται σε δημητριακά, τσίχλες, πατατάκια, και φυτικά έλαια. Αυτά τα συντηρητικά προστατεύουν τις τροφές από την αλλοίωση του χρώματος και της γεύσης τους.
Επιδρούν στο νευρολογικό σύστημα του εγκεφάλου, προκαλώντας αλλαγές στην συμπεριφορά και έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν ακόμα και καρκίνο. Τα BHA και BHT είναι οξειδωτικά τα οποία σχηματίζουν αντιδραστικές ενώσεις που προκαλούν καρκίνο στο σώμα σας.
Εντοπίζονται σε: πατατάκια, τσίχλες, δημητριακά, κατεψυγμένα λουκάνικα, εμπλουτισμένο ρύζι, λαρδί, καραμέλες και ζελέ.

Τεχνητά γλυκαντικά

Έχει χυθεί πολύ μελάνι για το αν τα τεχνητά γλυκαντικά είναι επικίνδυνα, συνεχίζουν όμως να αποτελούν βασικό κομμάτι της δυτικής διατροφής. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, ο μέσος καταναλωτής τρώει περίπου 125 κιλά υποκατάστατων ζάχαρης κάθε χρόνο. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι τα τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη πείνα και πρόσληψη βάρους, διαβήτη τύπου 2, υπέρταση, εγκεφαλικό και καρδιακές παθήσεις.
onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου