ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Σ. Φάμελλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Οι δήμαρχοι της Χαλκιδικής συντηρούν μια κατάσταση σε βάρος πολιτών και περιβάλλοντος

Σ. Φάμελλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Οι δήμαρχοι της Χαλκιδικής συντηρούν μια κατάσταση σε βάρος πολιτών και περιβάλλοντος


Αιχμές και σκληρή κριτική άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος στην πρωτοφανή καθυστέρηση αποστολής των στοιχείων από
συγκεκριμένους δήμους για την κατάρτιση των δασικών χαρτών μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους δημοσιογράφους Σάκη Μόσχη και Δημήτρη Διαμαντίδη.
Μάλιστα αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους δημάρχους Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας της περιφερειακής που δεν έχουν ανταποκριθεί στις οχλήσεις του υπουργείου για τα στοιχεία που ζητήθηκαν.
«Πρέπει να μπει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη δόμηση, να διαπιστωθούν οι αστικές πυκνώσεις και να διατηρηθεί ένα ποσοστό δάσους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.
Όπως είπε οι περιοχές αυτές των δήμων της Χαλκιδικής έχουν μετατραπεί σε σχέδια πόλης πάνω από τον νόμο, ενώ όπως είπε οι δασικοί χάρτες θα προσδιορίσουν αυτές τις περιοχές ώστε να προληφθεί η επέκταση  του προβλήματος.
«Οι δήμαρχοι συντηρούν αυτήν τη στιγμή μια κατάσταση εις βάρος του περιβάλλοντος. Εάν δεν στείλουν τα στοιχεία θα υπάρξουν προβλήματα σε ιδιοκτησίες πλησίον δασικών εκτάσεων, με μεγάλος κόστος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων», τόνισε ο αν. υπουργός.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο έχει δώσει διορία στους δήμους για αποστολή των στοιχείων έως τις 27/7, με 28 δήμους να έχουν καθυστερήσει για διάφορους λόγους και ορισμένους να μην δείχνουν πρόθεση αποστολής των στοιχείων, την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου δεν έχει κάνει λόγο ακόμα για παράταση.
Η υπόθεση αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και 18 μήνες, με τον αν. υπουργό να μην κρύβει την ενόχληση του για την καθυστέρηση των δημάρχων.
«Για ποιο λόγο να μην υπάρχει κανονικότητα στη χώρα μας; γιατί να είμαστε χώρα υποβαθμισμένη;», διερωτήθηκε ο κ. Φάμελλος, λέγοντας πως θα υπάρξουν εργαλεία ώστε να μην υπάρξουν καταστροφικές επεμβάσεις για τις κατοικίες εκτός σχεδίου δόμησης.
 thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου