ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Δεν πέρασαν τα 52α Δημήτρια από το δημοτικό συμβούλιο σε ψηφοφορία παρωδία

Δεν πέρασαν τα 52α Δημήτρια από το δημοτικό συμβούλιο σε ψηφοφορία παρωδία



Τρέχει και δεν φτάνει πλέον η διοίκηση Μπουτάρη και η αντιδημαρχία Πολιτισμού ώστε να μην κινδυνεύσουν τα φετινά Δημήτρια, ένας θεσμός για την πόλη τα τελευταία 50 χρόνια.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπήρχε θέμα συζήτησης η έγκριση του καλλιτεχνικού προγράμματος των 52ων Δημητρίων προφεστιβαλικών και παράλληλων εκδηλώσεων, καθώς και της μίσθωσης χώρων για την πραγματοποίηση αυτών. Επίσης, τη δαπάνη 256.719,00 ευρώ για την κάλυψη αμοιβών ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών εταιρειών, για τη μίσθωση χώρων και για την κάλυψη οργανωτικών δαπανών για την υλοποίηση του προγράμματος των 52ων Δημητρίων και διάθεση ισόποσης πίστωσης και 21.480 ευρώ για την κάλυψη αμοιβών και εργοδοτικών εισφορών των συμμετεχόντων.
Η συζήτηση δεν ήταν αρκούντως αναλυτική όπως ήθελε η παράταξη του Στ. Καλαφάτη ο οποίος ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση και εκτενής συζήτηση και όχι "άρπα κόλα" διαδικασία.
Η χειρότερη εικόνα όμως δόθηκε στην ψηφοφορία - παρωδία που έγινε σχεδόν σε άδεια έδρανα καθώς όλη η προσοχή από τους δημοτικούς συμβούλους της Πρωτοβουλίας είχε δοθεί λίγα λεπτά πριν, όταν έπρεπε να περάσει το θέμα της αναστολής λειτουργίας του 12ου δημοτικού σχολείου.
Εκμεταλλευόμενος την κατάσταση ο Στ. Καλαφάτης ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία με αποτέλεσμα η εισήγηση της αντιδημάρχου Πολιτισμού Ελ. Χρυσίδου να λάβει μόλις 14 θετικές ψήφους εκ των οποίων οι δύο από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ συνολικά 16 δημοτικοί σύμβουλοι είτε ψήφισαν λευκό είτε κατά.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη γίνεται αγώνας δρόμου ώστε να υπάρξει ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο μόνο για τα 52α Δημήτρια το συντομότερο δυνατόν ώστε να εγκριθεί η εισήγηση και να μην τιναχτούν στον αέρα η διοργάνωση καθώς και πρότζεκτ χιλιάδων ευρώ που ετοιμάζονται εδώ και μήνες.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου